Pedagogiska processer
ISBN9789144007328
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareOtto Laurits Fuglestad
Publiceringsår1999-01-20
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor177
SpråkSvenska

Häftad • 1999-01-20

Pedagogiska processer

av Otto Laurits Fuglestad

 • ISBN: 9789144007328
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1999-01-20
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 177
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Kristina L
  159 kr

  Bra skick

 • Hanna R
  164 kr

  Bra skick

 • Sana A
  179 kr

  Bra skick

Om Pedagogiska processer

Boken Pedagogiska processer släpptes år 1999 och är skriven av Otto Laurits Fuglestad.

Den består av 177 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Pedagogiska processer begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I denna bok visar författaren hur olika teorier kan användas för att förstå den pedagogiska praktiken. Boken handlar om pedagogiska processer och undervisning samt om ledning och handledning i olika former av praktik. Framställningen bygger på klassrumsobservationer, på författarens egna erfarenheter som lärare och på lärarkandidaters analyser av den egna organisationen. Utifrån detta material utvecklar författaren en modell med tre dimensioner för pedagogisk ledning: den didaktiska, den kommunikativa samt den analytiska dimensionen. Med denna modell som grund diskuteras de centrala elementen i lärarens yrkeskunskap. Det viktiga begreppet "relationell handlingskunskap" innehåller både den processorienterade och den handlingsorienterade aspekten av pedagogisk ledning. Fuglestads utgångspunkt är att lärarens yrkeskunskap först och främst kommer till uttryck genom reflekterad handling. Yrkeskunskapen utvecklas i en dialog mellan erfarenhetsbaserade och teoribaserade kunskapstraditioner. Boken innehåller också en metoddel om pedagogisk fältforskning. Här diskuterar författaren fältarbete inom skolan som organisation samt skrivandet som en del av forskningsprocessen.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr