Övningar i skatterätt: exempel och lösningar : beskattningsåret 2016 : beslut om slutlig skatt 2017
ISBN9789176789643
Upplaga23
FormatHäftad
FörfattareEleonor Kristoffersson, Lena Hiort Af Ornäs Leijon
Publiceringsår2016-03-21
FörlagIustus
Antal sidor278
SpråkSvenska

Häftad • 2016-03-21

Övningar i skatterätt: exempel och lösningar : beskattningsåret 2016 : beslut om slutlig skatt 2017

av Eleonor Kristoffersson och Lena Hiort Af Ornäs Leijon

 • ISBN: 9789176789643
 • Upplaga: 23
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2016-03-21
 • Förlag: Iustus
 • Antal sidor: 278
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Paul E
  309 kr

  Ny

Om Övningar i skatterätt: exempel och lösningar : beskattningsåret 2016 : beslut om slutlig skatt 2017

Boken Övningar i skatterätt: exempel och lösningar : beskattningsåret 2016 : beslut om slutlig skatt 2017 släpptes år 2016 och är skriven av Eleonor Kristoffersson och Lena Hiort Af Ornäs Leijon.

Den består av 278 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Iustus.

Köp Övningar i skatterätt: exempel och lösningar : beskattningsåret 2016 : beslut om slutlig skatt 2017 begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 309 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Övningar i skatterätt innehåller ett hundratal blandade övningar och ger en inblick i hur det svenska skattesystemet tillämpas i praktiken. Övningarna är utförligt kommenterade. Ett fåtal övningar lämnas dock utan lösningsförslag i syfte att utgöra underlag för seminarie- eller gruppövningsuppgifter. Tyngdpunkten ligger på inkomstskatt, men även mervärdesskatt och sociala avgifter behandlas. Den tjugotredje upplagan behandlar skattereglerna som de tillämpas vid 2017 års beslut om slutlig skatt. Nytt för i år är bl.a. avtrappat jobbskatteavdrag för höga inkomster, sänkt skatt för pensionärer, slopad avdragsrätt för privat pensionssparande, slopad skattereduktion för gåvor till ideell verksamhet och att särskild löneskatt för äldre införs. Förändringar av ROT- och RUT-avdraget träder i kraft och skattefrihet för ideell secondhandförsäljning av skänkta varor införs för ideella föreningar och registrerade trossamfund. En annan förändring är att avdragsrätten för förvaltningsutgifter i inkomstslaget kapital slopas. Momsfrihet införs för posttjänster samt frimärken fr.o.m. 1 april 2016, den så kallade slussningsregeln i mervärdesskattelagen slopas, energiskatten på bensin och dieselbränsle höjs och skattebefrielsen för vissa biodrivmedel begränsas. Inom förfarandeområdet kan nämnas att försenings- och kontrollavgifterna höjs. Regeringen har tillsatt en utredning om fåmansföretagsreglerna. Genom redan beslutade förändringar sänks dock löneuttagskravet i fåmansföretag från 10 till 9,6 inkomstbasbelopp innevarande beskattningsår. Övningar i skatterätt är ett uppskattat och effektivt läromedel vid kurser i finansrätt och beskattningsrätt. Boken kan med fördel även användas av alla som önskar bilda sig en uppfattning eller uppdatera sina kunskaper om hur hela eller delar av skattesystemet tillämpas i praktiken. Detta gör att boken är lämplig som kurslitteratur men också för självstudier.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 309 kr
 Letar efter nypriser..