Övergrepp mot kvinnor och barn : den rättsliga hanteringen
ISBN9789139014263
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareChristian Diesen, Eva F Diesen
Publiceringsår2009-05-05
FörlagNorstedts Juridik
Antal sidor356
SpråkSvenska

Häftad • 2009-05-05

Övergrepp mot kvinnor och barn : den rättsliga hanteringen

av Christian Diesen och Eva F Diesen

 • ISBN: 9789139014263
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-05-05
 • Förlag: Norstedts Juridik
 • Antal sidor: 356
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Johanna W
  309 kr

  Bra skick

Om Övergrepp mot kvinnor och barn : den rättsliga hanteringen

Boken Övergrepp mot kvinnor och barn : den rättsliga hanteringen släpptes år 2009 och är skriven av Christian Diesen och Eva F Diesen.

Den består av 356 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Juridik.

Köp Övergrepp mot kvinnor och barn : den rättsliga hanteringen begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 309 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Boken utgör en studie, där forskare gått igenom närmare 10 000 förundersökningar och 2 000 domar rörande våldtäkt, sexuella övergrepp mot barn, barnmisshandel och kvinnomisshandel inom relation samt barnpornografibrott och barnsexturism. I den nya upplagan har materialet uppdaterats och dessutom presenteras resultat från tre nya EU-studier, som författarna deltagit i. Avsnittet om sambandet mellan våld mot människor och djur i nära relationer har också utvecklats. Studien visar att brotten mot kvinnor och barn ökar och att det finns betydande brister inom rättsapparaten när det gäller att utreda och bedöma dessa brott. Även om Sverige i ett internationellt perspektiv har kommit långt när det gäller brottsofferfrågor och därför har fler anmälningar per capita än andra länder ger boken en bild av ett samhälle där våld mot en svagare part ofta förekommer men sällan klaras upp. Boken är en kunskapskälla när det gäller övergreppsproblematik, polisutredningar och domstolspraxis på området och är lämpad för jurister, poliser, socialarbetare, frivilliga på brottsofferområdet m.fl.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 309 kr
 Letar efter nypriser..