Orientalism på svenska
ISBN9789170371950
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareMoa Matthis
Publiceringsår2005-10-18
FörlagGalago
Antal sidor175
SpråkSvenska

Häftad • 2005-10-18

Orientalism på svenska

av Moa Matthis

  • ISBN: 9789170371950
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2005-10-18
  • Förlag: Galago
  • Antal sidor: 175
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Orientalism på svenska

Boken Orientalism på svenska släpptes år 2005 och är skriven av Moa Matthis.

Den består av 175 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Galago.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

»Orienten finns inte bara till, liksom inte heller Västerlandet bara finns till. Vi måste ta Vicos betydelsefulla iakttagelse på allvar, nämligen att människan gör sin egen historia«, skrev Edward Said i sin klassiska bok Orientalism. Det är hoppfulla rader. Historierna om det förflutna, nutiden och framtiden skapar vi själva. Historien om Sverige och kolonialismen, Orienten och Västerlandet, Vi och Dem är oavslutad och öppen för omskapande och omskakande berättelser och nya historieskrivningar. Allt som krävs är vår nyfikenhet och kunskap. I Orientalism i Sverige skriver några av Sveriges främsta skribenter om den samtida orientalismen, om vår egen syn på arabvärlden och »österlandet« men även om arabvärldens syn på västvärlden. Det är spännande, upprörande, fantasieggande texter. Medverkar gör Stefan Jonsson, Per Wirtén, Devrim Mavi, Ira Mallik, Ylva Brune, Christian Catomeris, Moa Matthis, Cecilia Uddén och Mohammad Fazlhashemi. Bland ämnena: »Bakom slöjan« om floden av slöjböcker »Invandrare, typ« alla tiders mediala favoritbegrepp »Xenofobi och rasism« måste främlingen för alltid förbli en främling? »Vit kvinna räddar brun kvinna« om en bästsäljande litteraturgenre »Vad tänker arabvärlden idag?« Boken görs i samarbete med Re:Orient. Redaktör är Moa Matthis.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..