Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt)
ISBN9789144083537
Upplaga2
FormatFlexband
FörfattareJoakim Öhlén, Febe Friberg, Åsa Audulv, Christina Baggens, Eva Benzein
Publiceringsår2014-08-22
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor628
SpråkSvenska

Flexband • 2014-08-22

Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt)

av Joakim Öhlén, Febe Friberg, Åsa Audulv, Christina Baggens och Eva Benzein

 • ISBN: 9789144083537
 • Upplaga: 2
 • Format: Flexband
 • Publiceringsår: 2014-08-22
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 628
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nellie L
  459 kr

  Bra skick

Om Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt)

Boken Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt) släpptes år 2014 och är skriven av Joakim Öhlén, Febe Friberg, Åsa Audulv, Christina Baggens och Eva Benzein.

Den består av 628 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt (bok + digital produkt) begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 459 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Omvårdnadens grunder - Perspektiv och förhållningssätt syftar till att belysa omvårdnad ur olika perspektiv, för att ge underlag till kritisk diskussion och utveckling av ett reflekterat förhållningssätt i omvårdnadsarbetet. Omvårdnad definieras inte entydigt, men genom att belysa det ur olika perspektiv skapas utkikspunkter från vilka omvårdnad kan "ses", studeras och problematiseras. Boken har fokus på omvårdnad i allmänmänsklig bemärkelse. Den behandlar det som kan ses som generell kunskap om omvårdnad. Det återfinns inom flera specialområden såsom äldreomsorg och kirurgisk vård - men då är sådan kunskap anpassad och knuten till specifika villkor och omständigheter inom respektive område. På det viset kan bokens kapitel lika väl läsas i en kurs om specialområden inom omvårdnad. Patienten som person brukar betraktas som omvårdnadssituationens centralagent. Betydelsen av hur vi ser på och vilka bilder vi har av människan är väl omskrivet i litteraturen kring omvårdnad. Varje person har sin livscykel, sin biografi och lever i sitt sammanhang. Behovet av självständighet liksom beroendet av andra och varandra blir särskilt påtagligt då hälsan sviktar. Boken är uppbyggd av 25 kapitel som är grupperade i fyra delar: Omvårdnad i ett historiskt perspektiv, Livscykel och omvårdnad, Förutsättningar för omvårdnad och Handlingsområden i omvårdnad. Bokens kunskapsunderlag utgörs av empiriska forskningsresultat, teori, filosofi och praktiska exempel. I boken medverkar 29 svenska experter, varav flertalet sjuksköterskor med doktorsexamen. Denna tredje upplaga är kraftigt omarbetad och flera kapitel är nyskrivna.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 459 kr