Nordens historia : en europeisk region under 1200 år
ISBN9789144105369
Upplaga3
FormatInbunden
FörfattareHarald Gustafsson
Publiceringsår2017-01-24
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor322
SpråkSvenska

Inbunden • 2017-01-24

Nordens historia : en europeisk region under 1200 år

av Harald Gustafsson

 • ISBN: 9789144105369
 • Upplaga: 3
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2017-01-24
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 322
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -43% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Joel S
  309 kr

  Ny

 • Elsa K
  265 kr

  Ny

Om Nordens historia : en europeisk region under 1200 år

Boken Nordens historia : en europeisk region under 1200 år släpptes år 2017 och är skriven av Harald Gustafsson.

Den består av 322 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Nordens historia : en europeisk region under 1200 år begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 191 kr (43%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Nordens historia från vikingatid till den senaste EU-utvidgningen är en historia om både integration och splittring. I olika omgångar har Norden knutits närmare andra europeiska regioner, från kristnandet över 1600-talets storpolitik till dagens marknadsintegration. Samtidigt har Norden hela tiden haft gemensamma särdrag, t.ex. den fredliga, kompromissökande politiska kultur som varit framträdande de senaste århundradena. Men skillnaderna inom Norden har också satt sin prägel på utvecklingen. Politiskt har Norden gradvis sönderfallit, från Kalmarunionen till dagens fem nationalstater, som i sin tur utmanas av självstyrelsekrav från grupper som grönlänningar eller samer.I denna tredje upplaga har texten aktualiserats på en mängd punkter utifrån senare forskning. Större utrymme har t.ex. ägnats åt den nordiska kolonialismen. I ett nyskrivet avslutningskapitel diskuteras tendenser i det tidiga 2000-talets värld. Den europeiska integrationen, globaliseringen och migrationsrörelserna ställer de nordiska samhällena inför nya utmaningar.Denna bok vänder sig i första hand till universitetsstuderande i historia men också till andra som vill ha en kortfattad, lättillgänglig och vetenskapligt grundad översikt över de nordiska samhällenas historia.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 250 kr   Spara 43% mot nypris
Ny från 441 kr