Njurarna : de som håller oss i balans
ISBN9789185565283
Upplaga1
FormatDanskt band
Publiceringsår2011-09-10
FörlagKarolinska University Press
Antal sidor256
SpråkSvenska

Danskt band • 2011-09-10

Njurarna : de som håller oss i balans

 • ISBN: 9789185565283
 • Upplaga: 1
 • Format: Danskt band
 • Publiceringsår: 2011-09-10
 • Förlag: Karolinska University Press
 • Antal sidor: 256
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Zahra A
  119 kr

  Ny

Om Njurarna : de som håller oss i balans

Boken Njurarna : de som håller oss i balans släpptes år 2011.

Den består av 256 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Karolinska University Press.

Köp Njurarna : de som håller oss i balans begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 119 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

För dig som är patient, anhörig eller vill veta mer om vad som händer när man drabbas av en njursjukdom. Boken förklarar hur njurarna fungerar och går utförligt igenom olika sjukdomstillstånd. Den är rikt illustrerad med informativa bilder. I den här boken berättar Astrid Seeberger om raffinerade mekanismer, snillrika lösningar och om kroppens styrka och svaghet, allt sånt man behöver känna till när ens njurar gjort sig påminda. Att veta mycket om njurarna och om olika behandlingar ökar möjligheterna att leva väl med njursjukdom och undvika svåra komplikationer. Trots att njuren i vila tar i anspråk en femtedel av blodet som kommer ifrån hjärtat är det för många ett nästan helt okänt organ. En sjuk njure ger få symptom, och njursjukdom är därför en underupptäckt och underbehandlad folksjukdom. I takt med en ökande förekomst av akut och kronisk njursvikt, bl.a. en följd av den ökade förekomsten av vällevnadssjukdomar, blir det allt tydligare att dagens behandlingar inte räcker till. Karolinska Institutet är idag ett av världens ledande centrum för njurforskning. Recension från BTJ Häfte 1, 2012: Populärvetenskaplig text är svår att författa, eftersom den ska vara såväl lättläst och begriplig, som vetenskapligt inspirerande. Med föreliggande bok om njurarna har författaren Astrid Seeberger lyckats perfekt. Språket är trevligt med utmärkta illustrationer, och framställningen är lätt att förstå. Ämnet är däremot komplicerat, men det märks knappt. Läsaren får veta hur urin produceras, hur salt- och syrabalansen i kroppen styrs, och hur olika hormoner påverkar oss. Allt finns här och det är direkt roligt att läsa texten från början till slut, vare sig man har förkunskaper eller ej. Boken förklarar hur friska njurar fungerar och hur njursjukdom kan leda till njursvikt, i avancerade fall med dialys och njurtransplantation som följd. Vanliga frågor besvaras i ett flertal temarutor. Skriften är mycket läsvärd för allmänheten, njursjuka personer, och för all sjukvårdspersonal. Per Björgell Denna titel är en del av vår serie: Karolinska Institutets forskare skriver- som främst vänder sig till drabbade och deras anhöriga, men också till dem som är särskilt intresserade. Det finns böcker om: Alzheimer, Bröstcancer, Diabetes, Dyslexi, Multipel Skleros, Magen, Melanom, Munnen, Prostatacancer och Reumatism. Astrid Seeberger är docent vid Karolinska Institutet och överläkare vid Njurmedicinska kliniken på Karolinska Universitetssjukhuset. Hennes forskning handlar om hjärt-kärlkomplikationer vid kronisk njursvikt. Hon leder också temat Professionell utveckling i den nya läkarutbildningen på Karolinska Institutet och är styrelseledamot i Svenskt njurregister, som följer landets njursjuka patienter under alla faser av sjukdomen.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 119 kr
 Letar efter nypriser..