Näringslära för högskolan
ISBN9789147131075
FormatHäftad
Publiceringsår2021-08-17
FörlagLiber
Antal sidor496
SpråkSvenska

Häftad • 2021-08-17

Näringslära för högskolan

 • ISBN: 9789147131075
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2021-08-17
 • Förlag: Liber
 • Antal sidor: 496
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -47% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Baris ö
  453 kr

  Ny

Om Näringslära för högskolan

Boken Näringslära för högskolan släpptes år 2021.

Den består av 496 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber.

Köp Näringslära för högskolan begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 402 kr (47%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Näringslära för högskolan har i sjunde upplagan uppdaterats med ny evidensbaserad kunskap och kompletterats med flera nyskrivna delar. De sju avsnitten återspeglar ämnesområdets tvärvetenskapliga natur.Läs mer- Kostrelaterade sjukdomar beskriver vanliga sjukdomars samband med kost och hur de kan förebyggas.- Från mat till metabolism skildrar hur våra kostvanor formas och vad som händer med mat och näring i kroppen.- Rekommendationer och regler sammanfattar regler kring livsmedel och evidensbaserad information om kost och näring från myndigheter.- Energi och näringsämnen handlar om energigivande ämnen, vitaminer och mineraler.- Övriga bioaktiva ämnen, livsmedel och kostmönster förklarar hur andra aspekter i kosten än näringsämnen inverkar på hälsan.- Nutrition under livscykeln tar upp specifika behov och råd under livets olika skeden.- Metodik inom kost och nutrition beskriver metoder inom nutritionsområdet.Boken vänder sig till studenter och yrkesverksamma inom hälsoområdet. Den används som lärobok vid olika universitets- och högskoleutbildningar och är ett stöd för exempelvis dietister, nutritionister, kostvetare, tandläkare, sjuksköterskor och läkare. Det är en omfattande fakta- och uppslagsbok skriven av experter på olika områden inom den mångfasetterade disciplinen nutrition. De många författarna är erfarna inom såväl forskning som verksamhet vid universitet, högskolor, hälso- och sjukvård och myndigheter.Om författarnaRedaktörer- Christina Berg, leg. dietist och verksam som professor i kostvetenskap vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet.- Lars Ellegård, överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och docent i klinisk nutrition vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet.- Christel Larsson, nutritionist och folkhälsovetare, professor i kostvetenskap, Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 453 kr   Spara 47% mot nypris
Ny från 855 kr