Muntlig och skriftlig kultur
ISBN9789185722150
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareWalter Ong
Publiceringsår1991
FörlagBokförlaget Daidalos
Antal sidor224
SpråkSvenska

Häftad • 1991

Muntlig och skriftlig kultur

av Walter Ong

 • ISBN: 9789185722150
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1991
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Antal sidor: 224
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Jenny K
  109 kr

  Ny

 • Anneli J
  129 kr

  Bra skick

Om Muntlig och skriftlig kultur

Boken Muntlig och skriftlig kultur släpptes år 1991 och är skriven av Walter Ong.

Den består av 224 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Daidalos.

Köp Muntlig och skriftlig kultur begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 109 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Walter J. Ongs Muntlig och skriftlig kultur handlar om "talets och skriftens historia". Walter J. Ong försöker i sin bok få oss - de skriftkulturella bokläsarna - att förstå muntlighetens uttrycks- och minnesfunktioner genom att diskutera och ifrågasätta vedertagna föreställningar om ord, text, retorik, skriftsystem, litteraturtolkning osv. Walter J. Ongs bok ger också nya perspektiv på många av de skriftliga och muntliga uttrycksformer som omger oss idag. Det finns, menar Walter J. Ong, åtskilliga paralleller till tidigare epokers motsättningar mellan muntlighet och skriftlighet i dagens digitala värld. Walter J. Ong (1912-2003) var jesuit och professor i språk och litteratur. I unga år var han elev till Marshall McLuhan, men kom att utforma en egen syn på frågor om medieteknologins och ordkonstens historia. Muntlig och skriftlig kultur är en oöver träffad sammanfattning av tidigare forskningsinsatser om muntliga och skriftliga uttrycksformer samtidigt som den representerar en betydande metodisk förnyelse inom detta område.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 109 kr
 Letar efter nypriser..