Möt eleven : lärarens väg till demokrati i klassen
ISBN9789144035543
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBo Jacobsen, Irene Christiansen, Christina Sand Jespersen
Publiceringsår2004-10-18
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor126
SpråkSvenska

Häftad • 2004-10-18

Möt eleven : lärarens väg till demokrati i klassen

av Bo Jacobsen, Irene Christiansen och Christina Sand Jespersen

 • ISBN: 9789144035543
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2004-10-18
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 126
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Hanna R
  134 kr

  Bra skick

Om Möt eleven : lärarens väg till demokrati i klassen

Boken Möt eleven : lärarens väg till demokrati i klassen släpptes år 2004 och är skriven av Bo Jacobsen, Irene Christiansen och Christina Sand Jespersen.

Den består av 126 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Möt eleven : lärarens väg till demokrati i klassen begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 134 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

När man besöker en klass, om än bara för en kort stund, kan man omedelbart märka om det råder god eller dålig arbetsgemenskap i den. Man märker om stämningen präglas av negativ konkurrens, positivt samarbete eller kanske ren likgiltighet. Det finns emellertid en mycket glädjande sak att säga om en skolklass sociala klimat: det är något som kan utvecklas.Lärarens inflytande, klassens grundstämningar och föräldrarnas insatser för barnens skolliv bär långt bortom det slutna universum klassrummet felaktigt skulle kunna uppfattas som. Istället kan klassen sägas vara den viktigaste arenan för den uppväxande generationens träning i de färdigheter som hör samman med att vara medborgare i ett demokratiskt samhälle. I arbetet med att utveckla gemenskapen och en levande demokrati i klassen intar läraren en central roll. Läraren sätter nämligen många fler spår än han eller hon alltid tänker på.Möt eleven. Lärarens väg till demokrati i klassen innehåller kapitel som diskuterar och vägleder i en mängd viktiga frågor: Hur åstadkommer läraren god arbetsgemenskap i klassen? Hur ställer läraren krav i klassen? Hur skapar läraren optimala förhållanden i en mångkulturell klass? Hur klarar läraren den svåra eleven? Hur skapar läraren goda relationer till klassens föräldrar?Boken vänder sig främst till studerande vid lärarutbildningen och yrkesverksamma lärare.Översättning: Ulrika Jakobsson

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 134 kr