Möjliga världar : tekniken, vetenskapen och science fiction
ISBN9789173313247
FormatDanskt band
FörfattareJimmy Dahlkvist, Britt Johanne Farstad, Mikael Godhe, Kristina Hildebrand
Publiceringsår2010-06-14
FörlagCarlsson Bokförlag AB
Antal sidor286
SpråkSvenska

Danskt band • 2010-06-14

Möjliga världar : tekniken, vetenskapen och science fiction

av Jimmy Dahlkvist, Britt Johanne Farstad, Mikael Godhe och Kristina Hildebrand

  • ISBN: 9789173313247
  • Format: Danskt band
  • Publiceringsår: 2010-06-14
  • Förlag: Carlsson Bokförlag AB
  • Antal sidor: 286
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Möjliga världar : tekniken, vetenskapen och science fiction

Boken Möjliga världar : tekniken, vetenskapen och science fiction släpptes år 2010 och är skriven av Jimmy Dahlkvist, Britt Johanne Farstad, Mikael Godhe och Kristina Hildebrand.

Den består av 286 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Carlsson Bokförlag AB.

Köp den ny för 238 kr hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad har Harry Martinsons Aniara gemensamt med filmen Blade runner? Båda ingår i genren science fiction, en genre som har vuxit till en av vår tids mest vitala och populära uttrycksformer. Redan på 20-talet uppkom sf-klubbar inom vilka fans brevväxlade och även träffades på riktigt. det dröjde dock länge innan science fiction kom att uppmärksammas i den akademiska världen. Genren ansågs länge mestadels vara en oseriös och spekulativ verklighetsflykt. Sakta men säkert börjar nu science fiction bli accepterad som forskningsfält inom den akademiska världen. Den används bland annat för att illustrera filosofiska frågor, för att diskutera hur vetenskapliga teorier fungerar eller för att problematisera den teknovetenskapliga utvecklingens betydelse för samhälle och kultur. I den här antologin visar 12 forskare från skilda ämnesområden på hur rikt och fruktsamt science fiction är som forskningsfält. Boken är indelad i fyra delar: Vad är science fiction? De eviga frågorna, Nya perspektiv, och framtiden. Bokens redaktörer Mikael Godhe och Jonas Ramsten är båda verksamma vid Campus Norrköping, Linköpings universitet och undervisar vid Kultur, samhälle och mediegestaltning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Ny 238 kr