Modern filmteori 2
ISBN9789144384115
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareL G Andersson
Publiceringsår1995
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor228
SpråkSvenska

Häftad • 1995

Modern filmteori 2

av L G Andersson

 • ISBN: 9789144384115
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1995
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 228
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Erik L
  159 kr

  Bra skick

Om Modern filmteori 2

Boken Modern filmteori 2 släpptes år 1995 och är skriven av L G Andersson.

Den består av 228 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Modern filmteori 2 begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I antologin Modern filmteori presenteras för första gången på svenska ett antal avancerade filmteoretiska texter från i huvudsak det senaste decenniet. Bidragen är tagna ur engelska, franska och amerikanska tidskrifter och böcker. I en introduktion till texterna redogör redaktörerna för bakgrund och forskningsläge. Man får här en inblick i ett av de humanistiska vetenskapernas mest expanderande forskningsfält under de senaste tjugo åren. I allt högre grad har det vetenskapliga intresset för vår tids kultur riktats mot de massproducerade bilderna på film, datorer, video och television. I denna andra del inriktas artiklarna på blocken ”Feminism och psykoanalys”, med artiklar av Janet Bergstrom, Mary Ann Doane och Laura Mulvey, ”Moderna filmanalyser”, med artiklar av Michel Chion, Peter Donaldson och Ina Rae Hark, och ”Modernitet, post-modernitet”, med artiklar av Fredric Jameson, Barbara Creed, Katherine Russell och Tony Wilson. Samtliga block representerar några av de olika fält där den filmvetenskapliga debatten varit som allra mest intensiv under de senaste åren. Modern filmteori är lämpad för undervisning på såväl grund- som påbyggnadsnivå inom både ämnet filmvetenskap och andra ämnen med intresse för rörliga bilder vid universitet och högskolor.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr
 Letar efter nypriser..