Miljöekonomi
ISBN9789144080864
Upplaga2
FormatHäftad
Publiceringsår2012-11-09
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor387
SpråkSvenska

Häftad • 2012-11-09

Miljöekonomi

  • ISBN: 9789144080864
  • Upplaga: 2
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2012-11-09
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Antal sidor: 387
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

480 kr

Ej tillgänglig

619 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Miljöekonomi

Boken Miljöekonomi släpptes år 2012.

Den består av 387 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp den ny för 480 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Miljöekonomi behandlar de vanligaste frågeställningarna inom ämnet. Inledningsvis ges en översiktlig bild av ämnets framväxt och varför miljöekonomi är viktigt. Därefter behandlas resursfördelningsproblemet när det förekommer avvikelser från den perfekta marknadsekonomin i form av externa effekter och kollektiva varor. Boken behandlar och analyserar aktuella begrepp som ”grön BNP” och ”grön skatteväxling”. Vidare behandlas metodiken för att värdera miljöresurser i monetära termer, valet av styrmedel i miljöpolitiken, samt sambandet mellan miljö och ekonomisk tillväxt. Andra frågeställningar som behandlas är svårig­heterna med internationella avtal på miljöområdet samt de problem som kan uppstå för ett litet land som Sverige att föra en självständig miljöpolitik. I den andra upplagan har bland annat ett kapitel om klimatpolitik tillkommit och ett avsnitt om energieffektivisering. Vidare har nya exempel lagts till, data uppdaterats och hela texten bearbetats. Boken innehåller också exempel på hur läsaren kan replikera forskningsresultat via det fritt tillgängliga statistikpaketet R.Boken vänder sig till en bred grupp av läsare. Utvalda delar av boken passar till en kortare introduktionskurs i miljöekonomi utan några speciella förkunskapskrav. Boken kan även användas på fördjupningskurser i miljöekonomi och ger möjlighet till djuplodande analys av problemställningarna, vilket kräver förkunskaper i nationalekonomi.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..