Migration och etnicitet : perspektiv på ett mångkulturellt Sverige
ISBN9789144050058
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareCharles Westin, Linda Karlsson, Mehrdad Darvishpour
Publiceringsår2008-01-18
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor415
SpråkSvenska

Häftad • 2008-01-18

Migration och etnicitet : perspektiv på ett mångkulturellt Sverige

av Charles Westin, Linda Karlsson och Mehrdad Darvishpour

 • ISBN: 9789144050058
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-01-18
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 415
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Susanne H
  349 kr

  Ny

 • Aida T
  359 kr

  Bra skick

Om Migration och etnicitet : perspektiv på ett mångkulturellt Sverige

Boken Migration och etnicitet : perspektiv på ett mångkulturellt Sverige släpptes år 2008 och är skriven av Charles Westin, Linda Karlsson och Mehrdad Darvishpour.

Den består av 415 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Migration och etnicitet : perspektiv på ett mångkulturellt Sverige begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 349 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok, som här ges ut i en omarbetad upplaga, ger en introduktion till den sociologiska forskningen om etnicitet och migration i Sverige. Med utgångspunkt i teorier om makt söker vi beskriva och analysera hur etnicitet som kategori skapas och upprätthålls och hur detta strukturerar samhället. Debatten om migrations- och integrationspolitik, om social exkludering och utanförskap, om strukturell diskriminering och postkolonialism, om banal nationalism och identiteter, om "vi och dom", har fått stor aktualitet inte minst till följd av Sverigedemokraternas uppsving efter valet 2014 samt utvecklingen efter terrordåden 7 januari 2015 i Paris. Inför denna upplaga har några nya kapitel som tar upp frågor av stor aktualitet tillkommit. Migration och etnicitet behandlar teorier om etniska relationer och identiteter i förhållande till social stratifiering, mångkulturalism och exkluderingsmekanismer. Den tar upp invandrings- och flyktingpolitik, situationen för samer och romer, samt ett antal sakområden som bl.a. gäller representation, diskriminering och segregering, men också stereotyper, generationskonflikter och åldrande. Boken riktar sig till studenter och forskare inom sociologi, socialt arbete och IMER, men den lämpar sig också för andra samhällsveten- skapliga utbildningar som behandlar etnicitet och migrationsfrågor.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 349 kr
 Letar efter nypriser..