Mentaliseringsboken
ISBN9789185703456
Upplaga1
FormatInbunden
FörfattarePer Wallroth
Publiceringsår2010-08-03
FörlagKarneval förlag
Antal sidor187
SpråkSvenska

Inbunden • 2010-08-03

Mentaliseringsboken

av Per Wallroth

 • ISBN: 9789185703456
 • Upplaga: 1
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2010-08-03
 • Förlag: Karneval förlag
 • Antal sidor: 187
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Linnéa W
  229 kr

  Bra skick

Om Mentaliseringsboken

Boken Mentaliseringsboken släpptes år 2010 och är skriven av Per Wallroth.

Den består av 187 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Karneval förlag.

Köp Mentaliseringsboken begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 170 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Att mentalisera - det är att försöka se sig själv utifrån och andra ­män­­niskor inifrån. När man mentaliserar reflekterar man över sina egna och andras tankar och känslor. Man blir ­påmind om att varje människa har sitt eget perspektiv och tolkar ­verkligheten på sitt sätt. Denna till synes banala förmåga är långt ­mer komplicerad­ än vad man först kan tro. En omfattande ­forskning har visat­ att vår ­förmåga att ­mentalisera har en ­avgörande ­betydelse för oss. Den påverkar i hög grad hur vi mår ­psykiskt och ­fysiskt. Den är grundläggande för hur våra ­relationer ­utvecklas till andra: barn, ­partners, arbetskamrater, ­vänner och släktingar.Mentaliseringsboken är den första boken i ämnet som ­riktar sig till en bred allmänhet. Här presenteras­ på ett ­lättfattligt sätt de viktigaste slutsatserna­ i forskningen om mentalisering.­ Här finns en rad praktiska råd och enkla övningar­ som ­hjälper läsaren att mentalisera bättre. Boken­ är uppbyggd kring en rad ­vardags­berättelser som visar hur central förmågan­ att ­men­ta­lisera är i våra liv - trots att ­begreppet ännu är okänt för många.OM FÖRFATTARENPer Wallroth är fil. dr, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och handledare i ­psykodynamisk psykoterapi. Han är den ledande företrädaren för mentalisering och mentaliseringsbaserad terapi (MBT) i Sverige. Han var med och startade det första svenska MBT-teamet 2005 och är medförfattare till boken ­Mentalisering: Att leka med verkligheten (Natur och Kultur, 2008).UR BOKENMentaliseringsteorin bygger på det faktum att alla männi­skor uppfattar verkligheten på olika sätt, eftersom de har olika erfarenheter, kunskaper och intressen. När AIK beseg­rar Hammarby med 21 på Råsunda så uppfattar Sören, som håller på AIK, detta på ett helt annat sätt än Petter, som håller på Hammarby. Man kan nästan undra om de ens har sett samma match. Sören tycker att det var en riktig fotbollsfest och att bästa laget vann. Petter anser att domaren favoriserade hemmalaget. AIK:s seger påverkar inte bara vad Sören och Petter tänker utan också hur de mår. Sören tycker att det är en härlig kväll. Petter deppar över en usel avslutning på en värde­lös dag. Hans arbetskamrat Pia, som är helt ointresserad av fotboll, bryr sig inte om hur det gick och har svårt att förstå varför Petter ser så sur ut på jobbet nästa morgon. Om Pia vill förstå Petter och hans dåliga morgonhumör så måste hon ta hänsyn till att han är Hammarby­supporter och att detta färgar hans tankar och känslor. Om hon gör det så mentaliserar hon. Hon har hans tankar och känslor i åtanke.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 170 kr