Meningsskapande och delaktighet : om vår tids socialpedagogik
ISBN9789171732668
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareMartin Molin, Anders Gustavsson, Hans-Erik Hermansson
Publiceringsår2008-03-26
FörlagBokförlaget Daidalos
Antal sidor264
SpråkSvenska

Häftad • 2008-03-26

Meningsskapande och delaktighet : om vår tids socialpedagogik

av Martin Molin, Anders Gustavsson och Hans-Erik Hermansson

 • ISBN: 9789171732668
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-03-26
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Antal sidor: 264
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Mia A
  159 kr

  Bra skick

 • Johanna E
  159 kr

  Bra skick

Om Meningsskapande och delaktighet : om vår tids socialpedagogik

Boken Meningsskapande och delaktighet : om vår tids socialpedagogik släpptes år 2008 och är skriven av Martin Molin, Anders Gustavsson och Hans-Erik Hermansson.

Den består av 264 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Daidalos.

Köp Meningsskapande och delaktighet : om vår tids socialpedagogik begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

När socialpedagogiken utvecklades i Tyskland på 1800-talet, av bland andra filosofen Paul Natorp, betonades att allt lärande och all kunskap har en social sida. Det är också utgångspunkten för denna antologi. Socialpedagogiken är en social pedagogik.Den svenska litteraturen på området har framför allt handlat om socialpedagogiken, dess kunskapsfält och historia. Det här är en bok i socialpedagogik. Författarna tar upp socialpedagogikens kärnfrågor, såsom delaktighet, utanförskap, identitet och makt. De utgår från den nyare forskning om människors meningsskapande, lärande och socialisation som brukar betecknas som socialkonstruktivism. Bokens inledning ger en presentation av det socialkonstruktivistiska perspektivet och dess tillämpning inom socialpedagogiken. De följande kapitlen ger exempel på aktuell svensk socialpedagogisk forskning.»Socialpedagogiken är av tradition särskilt intresserad av utanförskap och underordning ? ofta kopplat till vad som betraktas som normalt och avvikande. Avvikelser beskrivs ibland som ?a-socialitet?, som om det skulle finnas människor som så att säga ?gått miste om hela eller delar av det sociala lärandet?. Det synsättet har vi inte i den här boken. Tvärtom ser vi även utanförskap, avvikelser och underordning som socialt konstruerade. En annan positionsbestämning är också viktig.Länge har forskningen om avvikelse, underordning och utanförskap handlat om människor som är avvikande och onormala. I vår tids socialpedagogiska perspektiv har detta synsätt vänts uppochned.Intresset riktas inte längre enbart mot avvikarna och vad som skiljer de så kallade ?normala? från ?de onormala?, utan i stället mot hur normalitet/avvikelse och delaktighet/utanförskap konstrueras i de komplexa socialisationsprocesser som pågår i ett samhälle.»Ur Anders GustavssonsinledningMartin Molin är verksam vid Institutionen för individ och samhälle, Högskolan Väst.Anders Gustavsson är verksam vid Pedagogiska institutionen, Stockholms universitet.Hans-Erik Hermansson är verksam vid Institutionen för individ och samhälle, Högskolan Väst.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..