Mellan Det Triviala Och Det Outsägliga : Blad Ur Humanioras Och Samhällsvet
ISBN9789171730794
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareSven-Eric Liedman
Publiceringsår1998
FörlagBokförlaget Daidalos
Antal sidor164
SpråkSvenska

Häftad • 1998

Mellan Det Triviala Och Det Outsägliga : Blad Ur Humanioras Och Samhällsvet

av Sven-Eric Liedman

 • ISBN: 9789171730794
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1998
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Antal sidor: 164
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -44% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Karolina B
  109 kr

  Bra skick

Om Mellan Det Triviala Och Det Outsägliga : Blad Ur Humanioras Och Samhällsvet

Boken Mellan Det Triviala Och Det Outsägliga : Blad Ur Humanioras Och Samhällsvet släpptes år 1998 och är skriven av Sven-Eric Liedman.

Den består av 164 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Daidalos.

Köp Mellan Det Triviala Och Det Outsägliga : Blad Ur Humanioras Och Samhällsvet begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 86 kr (44%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad är samhällsvetenskaper för något, och vad är humaniora? Vad förenar dem, och vad skiljer dem åt? Hur förhåller de sig till naturvetenskaperna? Dessa frågor står i centrum för Sven-Eric Liedmans Mellan det triviala och det outsägliga - Blad ur humanioras och samhällsvetenskapens historia.Mellan det triviala och det outsägliga utgör en överblick över de senaste tvåhundra årens diskussion inom humaniora och samhällsvetenskap. Denna diskussion rymmer, menar Liedman, två huvudproblem. Det första gäller humanvetenskapernas studieobjekt, alltså människornas värld. Vad är det som utmärker denna värld? Hur skiljer den sig från naturen? Vilka är dess beståndsdelar? Hur hänger dessa beståndsdelar samman? Vad sker det för slags utveckling?Det andra problemet gäller de forskningsmetoder och de vetenskapliga teorier som kan utnyttjas och utvecklas inom humanvetenskaperna. Är det metoder och teorier som i väsentliga avseenden liknar dem som visat sig framgångsrika inom naturvetenskaperna? Eller är det särpräglade skapelser, där siffror och kvantiteter, exakta mått, precisa definitioner spelar mindre roll än levande framställningssätt, inlevelse, känsla för väsentligheter, förmåga till överblick?Dessa båda huvudproblem diskuteras utförligt i Mellan det triviala och det outsägliga.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 109 kr   Spara 44% mot nypris
Ny från 195 kr