Mekanik : statik och partikeldynamik
ISBN9789144042459
Upplaga1
FormatInbunden
Publiceringsår2004-01-19
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor457
SpråkSvenska

Inbunden • 2004-01-19

Mekanik : statik och partikeldynamik

 • ISBN: 9789144042459
 • Upplaga: 1
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2004-01-19
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 457
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Andre D
  159 kr

  Bra skick

 • Erik H
  209 kr

  Bra skick

 • Anna-Lena C
  258 kr

  Bra skick

 • Fredrik S
  259 kr

  Bra skick

Om Mekanik : statik och partikeldynamik

Boken Mekanik : statik och partikeldynamik släpptes år 2004.

Den består av 457 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Mekanik : statik och partikeldynamik begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok försöker förmedla en sammanhängande bild av mekanik ämnet, vilande på ett fundament som består av ett fåtal allmänna naturlagar. I detta avseende är mekaniken, som är fysikens äldsta gren, särskilt lämpad för att utveckla och befästa det fysikaliska tänkesättet vid problemanalysen. Detta tankesätt innebär att man utgår från grundlagarna och på ett systematiskt sätt bygger upp en matematisk modell som beskriver en konkret situation inom de tekniska tillämpningarna eller i naturen. Exemplen och problemen i boken är rikligt illustrerade och belyser användningen av de allmänna principerna i en konkret situation. Frågeställningarna i dessa är oftast formulerade så att den sökta fysikaliska storheten skall bestämmas symboliskt, det vill säga som funktion av övriga fysikaliska parametrar. Därigenom kan man utvärdera svarets rimlighet men också följa lösningens uppbyggnad och struktur. Exemplen i boken behandlas detaljerat och är till för att belysa och träna den teknik som används vid problemlösningen. Uppgifterna i slutet av varje kapitel kan sedan behandlas på ett liknande sätt. Svårighetsgraden i uppgifterna är markerad med stjärnor, från en stjärna som motsvarar en inledande svårighets grad till tre stjärnor för mer omfattande upp gifter. Alla uppgifter har svar och ungefär en tredjedel av uppgifterna har fullständiga lösningar i slutet på boken. Boken är avsedd att fungera som läromedel till första kursen i mekanik vid civilingenjörsutbildningar. Den omfattar statik och partikel dynamik och texten har successivt utvecklats från föreläsnings anteckningar som författaren använt vid olika studieinriktningar på KTH.  

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..