Med uppenbar känsla för stil : Ett reportage om manlighet
ISBN9789173891745
Upplaga1
FormatPocket
Publiceringsår2005-02-09
FörlagBokförlaget Atlas KB
Antal sidor128
SpråkSvenska

Pocket • 2005-02-09

Med uppenbar känsla för stil : Ett reportage om manlighet

  • ISBN: 9789173891745
  • Upplaga: 1
  • Format: Pocket
  • Publiceringsår: 2005-02-09
  • Förlag: Bokförlaget Atlas KB
  • Antal sidor: 128
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

79 kr

Ej tillgänglig

99 kr

Ej tillgänglig

46 kr

Ej tillgänglig

72 kr

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Med uppenbar känsla för stil : Ett reportage om manlighet

Boken Med uppenbar känsla för stil : Ett reportage om manlighet släpptes år 2005.

Den består av 128 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Atlas KB.

Köp den ny för 46 kr hos Bookoutlet.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

"Oerhört intressant, fruktansvärt skrämmande... ­ Läs den!" Yukiko Duke gav boken fyra av fem i betyg i SVT Morgon. I mediedebatten efter huliganmordet på Tony Deogan var analysen tydlig: Huliganerna var våldsfixerade dårar som drevs av hat och hade värderingar som kraftigt avvek från det övriga samhällets. Men när journalisten Stephan Mendel-Enk intervjuade några av de mest ökända huliganerna fann han dem vara en så brokig samling att medias alla försök till generella omdömen föll platt. Det fanns bara en sak som de hade gemensamt, men den diskuterats aldrig: De var alla män. Behärska dig, var lojal mot gruppen, offra dig för något större och viktigare än du själv. Den interna hierarkin. Den stenhårda uppdelningen mellan offentligt och privat jag. Föraktet för svaghet. Samma logik, samma ideal som formade Firman kände han igen från andra sammanhang: från sin egen uppväxt, kompisar och skolan. Från de mansdominerade tidningsredaktioner han jobbat. Från filmer, tidningar, tv-serier och böcker med män som målgrupp. Med uppenbar känsla för stil är ett reportage om manlighet. Det handlar om hur våldet i samhället hänger ihop med den bild av manlighet som formar pojkar. Stephan Mendel-Enk (1974) är född och uppvuxen i Göteborg. Han är utbildad vid journalisthögskolan och har bland annat skrivit i fotbollsmagasinet Offside, varit krönikör i DN-sporten och jobbat på radion. 2002 föddes sonen Leon. "Det inte Stephan Mendel-Enk förstår om manlighet är inte värt att veta" Mats Olsson/Expressen

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..