Med tanke på Gud : en introduktion till religionsfilosofin
ISBN9789175803951
Upplaga2
FormatHäftad
Publiceringsår2008-08-15
FörlagArtos & Norma Bokförlag
Antal sidor373
SpråkSvenska

Häftad • 2008-08-15

Med tanke på Gud : en introduktion till religionsfilosofin

  • ISBN: 9789175803951
  • Upplaga: 2
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2008-08-15
  • Förlag: Artos & Norma Bokförlag
  • Antal sidor: 373
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

275 kr

Ej tillgänglig

289 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

261 kr

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Med tanke på Gud : en introduktion till religionsfilosofin

Boken Med tanke på Gud : en introduktion till religionsfilosofin släpptes år 2008.

Den består av 373 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Artos & Norma Bokförlag.

Köp den ny för 261 kr hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

"Denna bok vill tala om det som alla funderar över, även om de inte vågar säga det högt. Den utgår från att talet om Gud är meningsfullt, och att det handlar om något som åtminstone till stor del kan kommuniceras människor emellan.Boken pläderar, lågmält men tydligt, för att religiösa övertygelser har ett allmänbegripligt innehåll. Man behöver alltså inte själv vara troende för att kunna redogöra för trons utsagor. Religiösa utsagor gör anspråk på att vara objektivt sanna. Utan sådana anspråk blir tron filosofiskt banal och utan relevans för livet. Det är tillåtet och möjligt att pröva religiösa hållningar kritiskt. Argumenten för Guds existens är mer trovärdiga än sina motsatser."Anders Piltz i bokens förordÄr det förnuftigt att tro på Gud? Kan man veta något om Gud? Finns Gud över huvud taget? Dessa »eviga frågor« har människor brottatsmed i alla tider. Man kan inte reda ut dem en gång för alla och sedan lägga dem åt sidan. Man får fortsätta att brottas med dem livet igenom.Men en viss hjälp med att skapa reda i tankarna kring dessa frågor kan man få genom att ägna sig åt religionsfilosofi, den disciplin där manreflekterar över religiös tro ur filosofins perspektiv. Denna bok ger en grundlig introduktion till religionsfilosofins centrala frågeställningar. Den kan användas som kursbok i religionsfilosofi, men lämpar sig också utmärkt för enskilt studium. Den innehåller dessutom ett längre idéhistoriskt kapitel om hur man sett på förhållandet mellan tro och förnuft från kristendomens början ända fram till våra egna dagar.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..