Matematiken i historien Övningsbok
ISBN9789144001470
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår1996-10-13
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor124
SpråkSvenska

Häftad • 1996-10-13

Matematiken i historien Övningsbok

 • ISBN: 9789144001470
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1996-10-13
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 124
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -44% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Baan S
  259 kr

  Bra skick

Om Matematiken i historien Övningsbok

Boken Matematiken i historien Övningsbok släpptes år 1996.

Den består av 124 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Matematiken i historien Övningsbok begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 200 kr (44%) mot att köpa den ny hos Akademibokhandeln.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Övningsboken till Matematiken i historien innehåller problem med i regel, fullständiga lösningar. Problemen tillhör vad man kan kalla den finita matematiken, vilket betyder att inga problem med anknytning till gränsvärdesbegreppet tagits med.Problemen är av elementär natur, vilket dock inte betyder att alla är enkla. Också inom den matematik som behandlar de hela talens egenskaper (jämna och udda tal, primtal, delbarhet) och triangelns och cirkelns geometri finns problem som inte alltid är så lätta.De geometriska problemen kan lösas med hjälp av kongruens- och likformighetsgeometri. Till satser, som kan tillämpas, hör transversalsatsen, bisektrissatsen, kordasatsen och Pythagoras sats. Endast i lösningen av ett problem har analytisk geometri tillämpats. Flera problem är hämtade ur antika källor. Problemen är ordnade kapitelvis med anknytning till innehållet i Matematiken i historien, till vilken hänvisningar stundom gjorts.Genom att problemen försetts med fullständiga lösningar, kan övningsboken användas som en oberoende problemkälla. Övningsboken är, liksom Matematiken i historien, tänkt att utgöra studiematerial inom grundskollärarutbildningen samt lärarfortbildningen.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 259 kr   Spara 44% mot nypris
Ny 459 kr