Matematikdidaktik i förskolan : att utveckla lekfulla, matematiska barn
ISBN9789140691316
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareOla Helenius, Maria L Johansson, Troels Lange, Tamsin Meaney, Anna Wernberg
Publiceringsår2016-06-28
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor156
SpråkSvenska

Häftad • 2016-06-28

Matematikdidaktik i förskolan : att utveckla lekfulla, matematiska barn

av Ola Helenius, Maria L Johansson, Troels Lange, Tamsin Meaney och Anna Wernberg

 • ISBN: 9789140691316
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2016-06-28
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Antal sidor: 156
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Mashal B
  259 kr

  Bra skick

 • Patricia J
  309 kr

  Bra skick

Om Matematikdidaktik i förskolan : att utveckla lekfulla, matematiska barn

Boken Matematikdidaktik i förskolan : att utveckla lekfulla, matematiska barn släpptes år 2016 och är skriven av Ola Helenius, Maria L Johansson, Troels Lange, Tamsin Meaney och Anna Wernberg.

Den består av 156 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Matematikdidaktik i förskolan : att utveckla lekfulla, matematiska barn begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 259 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad är matematik i förskolan? Hur kan man väcka barns nyfikenhet på matematik? I den här boken visar författarna hur man kan utgå från det som barn redan vet och kan, och utifrån ett sådant förhållningssätt arbeta med olika matematiska aspekter i förskolan. I boken ges ett särskilt perspektiv på matematikdidaktik i förskolan, där barnet och leken sätts i centrum. Författarna problematiserar de matematiska målen i förskolans läroplan med hjälp av Alan Bishops sex kulturhistoriska matematiska aktiviteter: leka, förklara, lokalisera, designa, mäta och räkna. Dessa aktiviteter beskriver hur matematik skapas och används i alla mänskliga kulturer. Genom en förståelse för hur dessa aktiviteter fungerar kan man förverkliga de matematiska målen i förskolans läroplan och samtidigt utveckla lekfulla, matematiska barn.I denna reviderade upplaga är innehållet anpassat efter den nya läroplanen för förskolan (Lpfö 18). Boken har också försetts med flera nya exempel, undervisningsbegreppet diskuteras tydligare och arbetet med flerspråkighet i förskolan har lyfts. Bokens författare har under flera år tillsammans bedrivit forskning som fokuserar på förskolans matematik och olika aspekter av den. Författarna är verksamma inom förskollärarprogrammet och andra lärarprogram vid olika lärosäten i Sverige och Norge. De har också skrivit materialet till matematiklyftet för förskola och förskoleklass.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 259 kr