Människovetenskaperna : problem och traditioner i humanioras vetenskapsteori
ISBN9789144054124
Upplaga2
FormatInbunden
FörfattareSøren Kjørup
Publiceringsår2009-03-13
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor384
SpråkSvenska

Inbunden • 2009-03-13

Människovetenskaperna : problem och traditioner i humanioras vetenskapsteori

av Søren Kjørup

  • ISBN: 9789144054124
  • Upplaga: 2
  • Format: Inbunden
  • Publiceringsår: 2009-03-13
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Antal sidor: 384
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

537 kr

Ej tillgänglig

559 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Människovetenskaperna : problem och traditioner i humanioras vetenskapsteori

Boken Människovetenskaperna : problem och traditioner i humanioras vetenskapsteori släpptes år 2009 och är skriven av Søren Kjørup.

Den består av 384 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp den ny för 537 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Människovetenskaperna ger en grundlig och lättillgänglig introduktion till humanioras vetenskapsteori i vid mening.Författaren går igenom humanioras historia och belyser en rad grund-läggande teoretiska frågor, som exempelvis:vilket förhållande råder mellan humanistisk forskning och humanistisk bildning? gör humaniora någon samhällsnytta?bör de humanistiska ämnena efterlikna naturvetenskapen för att leva upp till grundläggande vetenskapliga krav? Spelar könsskillnader någon roll i forskningen? Kan man säkert veta något om historien? Kan man tala om objektiv vetenskap i samband med något så subjektivt som konst? Författaren går igenom en rad framträdande forskningstraditioner som retorik, semiotik, hermenutik, positivism och strukturalism. De teoretiska redogörelserna och diskussionerna förankras i äldre och nyare exempel på humanistisk forskning. Boken är skriven på lättläst språk och lämplig som introduktionsbok ihumanistiska ämnen. Denna andra upplaga av boken har genom-gripande reviderats och innehåller nyskrivna kapitel om historism och konstruktivism. Den är översatt av Sven-Erik Torhell och bearbetad för svenska förhållanden av David Dunér.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..