Människans hälsa, reviderad : Livsåskådning och personlighet
ISBN9789127098053
Upplaga2
FormatKartonnage
FörfattareKjell Kallenberg
Publiceringsår2004-02-12
FörlagNatur & Kultur Akademisk
Antal sidor234
SpråkSvenska

Kartonnage • 2004-02-12

Människans hälsa, reviderad : Livsåskådning och personlighet

av Kjell Kallenberg

 • ISBN: 9789127098053
 • Upplaga: 2
 • Format: Kartonnage
 • Publiceringsår: 2004-02-12
 • Förlag: Natur & Kultur Akademisk
 • Antal sidor: 234
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Amanda B
  209 kr

  Ny

 • Sandra O
  259 kr

  Ny

Om Människans hälsa, reviderad : Livsåskådning och personlighet

Boken Människans hälsa, reviderad : Livsåskådning och personlighet släpptes år 2004 och är skriven av Kjell Kallenberg.

Den består av 234 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur Akademisk.

Köp Människans hälsa, reviderad : Livsåskådning och personlighet begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Ny reviderad utgåva Hur håller man sig frisk? Arv och miljö påverkar naturligtvis hälsan, men också individens livsstil och förhållningssätt i vardagen. I den här boken har författarna främst intresserat sig för hur hur personlighet och livsåskådning påverkar kroppsliga processer. Individens känsla av sammanhang och sätt att tolka och hantera det som sker har stor betydelse för om hon håller sig frisk eller blir sjuk. Frågan om vad hälsa egentligen är tas ocskå upp, och författarna diskuterar hälsobegreppets historia och utveckling. Slutligen beskriver de några vetenskapligt förankrade metoder som man kan tillämpa själv för att förbättra sin hälsa och må bättre. En bok av detta slag, som bygger på resultat från ett snabbt expanderande forskningsområde, måste ständigt revideras. I denna nya utgåva har bland annat avsnitten om den allra senaste psykofysiologiska forskningen (framför allt stressforskningen) och om religionens betydelse för hälsan utvecklats. "Utomordentligt intressant och välskriven. Den har givit mig mycket nytt att fundera över." Lennart Levi Boken riktar sig till studerande och yrkesarbetande inom vårdsektorn. Även de som är seriöst intresserade av hur vårt sätt att leva påverkar vår hälsa, bör ha stort utbyte av boken. Kjell Kallenberg är professor i livsåskådning, etik och hälsa vid Universitetssjukhuset Örebro samt präst i Svenska kyrkan. Han är författare eller medförfattare till ett flertal böcker om livsåskådning och hälsa. Gerry Larsson är professor i psykologi vid Försvarshögskolan i Karlstad och leg. psykolog. Han är författare eller medförfattare till flera svenska och engelska böcker om ledarskap och stress.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr
 Letar efter nypriser..