Människans fysiologi
ISBN9789147051953
Upplaga1
FormatInbunden
FörfattareOlav Sand
Publiceringsår2004-08-20
FörlagLiber AB
Antal sidor600
SpråkSvenska

Inbunden • 2004-08-20

Människans fysiologi

av Olav Sand

 • ISBN: 9789147051953
 • Upplaga: 1
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2004-08-20
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 600
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sandra V
  559 kr

  Bra skick

 • Renato A
  659 kr

  Ny

 • Fernando F
  600 kr

  Ny

Om Människans fysiologi

Boken Människans fysiologi släpptes år 2004 och är skriven av Olav Sand.

Den består av 600 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Människans fysiologi begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 549 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Här ges en grundläggande förståelse av komplicerade fysiologiska principer och organens funktion. Boken är rikt illustrerad och innehåller en mängd kliniska exempel. Människans fysiologi är en översättning från norskan och granskad för att anpassas till svenska förhållanden. Människans fysiologi har genomgått en stor omarbetning. Här kommer en kortfattad summering. Antalet illustrationer har utökats med cirka 25 %. Vissa kapitel har genomgått större förändringar än andra, de största förändringarna har skett i: Kapitel 2, Celler och vävnader, har ökat med 50 %. Förändringarna är störst när det gäller receptorfysiologi och intracellulär kommunikation. Kapitel 3, Nervsystemet, har ökat med 15 %. Delen som behandlar det centrala nervsystemet, och speciellt motorisk kontroll, är betydligt utökad. De somatiska reflexerna är beskrivna i mer detalj. Kapitel 5, Det endokrina systemet, har ökat med 30 %. De olika endokrina körtlarnas hormonsyntes och sekretion har fått mer utrymme än i förra utgåvan. Likaså hormonernas omsättning, effekt och verkningsmekanism behandlas i större omfattning. Kapitel 6, Skelettet och musklerna, har ökat med 20 %. Bland mycket annat så är skelettmuskelcellernas struktur beskrivet mer i detalj. Kapitel 7, Cirkulationssystemet, har ökat med 40 %. Avsnitt som har utökats och fördjupats är bland andra om kontraktionsmekanismen för hjärtat, effekten av det autonoma nervsystemet på hjärtats kontraktioner samt cirkulationsändringar vid fysisk aktivtet. Kapitel 14, Fortplantning och sexualfysiologin, har ökat med 30 %. Här har antalet illustrationer ökat med cirka 30 %. Likaså har könshormonernas syntes och deras olika effekter fått större utrymme. Kapitel 15, Kroppen som en enhet, är ett helt nyskrivet kapitel. Syftet med kapitlet är att visa hur de olika organen och organsystemen samarbetar för att göra kroppens inre miljö så optimal som möjligt för cellens funktioner. Två olika sjukdomshistorier presenteras och får illustrera hur en sjukdom som primärt angriper ett organ, sekundärt kan förorsaka funktionsstörningar i andra organ.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 549 kr