Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning
ISBN9789147087853
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2009-07-17
FörlagLiber AB
Antal sidor192
SpråkSvenska

Häftad • 2009-07-17

Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning

 • ISBN: 9789147087853
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-07-17
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 192
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

420 kr

Ej tillgänglig

549 kr

Ej tillgänglig

370 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -44% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Philip W
  209 kr

  Ny

Om Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning

Boken Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning släpptes år 2009.

Den består av 192 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Mångkulturalism - Socialt fenomen och politisk utmaning begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 161 kr (44%) mot att köpa den ny hos Bookoutlet.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok behandlar mångkulturalism som socialt fenomen och politisk utmaning. Dagens samhälle kännetecknas av kulturell mångfald, vilket gör att kunskap om detta område är nödvändigt för att förstå och verka i detta samhälle. Författarna formulerar inte ett färdigt förslag för hur ett mångkulturellt samhälle bör se ut, utan ger istället redskap för att reflektera över den kulturella mångfalden och öppna upp för samtal om vilket samhälle som vi vill vara med och skapa.Läs merVarför är kulturell tillhörighet viktig? Kan man tillhöra flera kulturer samtidigt och hur gör man när de krockar? Söker kulturer alltid kontrollera sina medlemmar? Varför är vissa kulturmöten fredliga och berikande och andra våldsamma och destruktiva?Att förena social sammanhållning, politiskt inflytande och kulturell mångfald är förknippat med en mängd svårigheter. Många kulturella grupper drabbas av utanförskap i form av underordning, diskriminering, segregering och rasism. Även inom kulturella grupper finns ojämlikhet och maktrelationer, som till exempel kan visa sig i tvångsgifte, könsstympning, och fundamentalistisk religionsfostran. Samtidigt är kultur inte bara något som begränsar oss som individer och grupper, utan den hjälper oss att skapa meningsfulla liv. Samhället och individen är otänkbara utan kultur, eftersom det är genom kulturer som vi förstår såväl oss själva som andra. Den här boken är en grundläggande introduktion i mångkulturalism. Den är relevant för kurser och program med inriktning på samhällsarbete, människovårdande yrken och utbildningOm författarnaRolf Lidskog är fil.dr i sociologi och teol.dr i etik och arbetar som professor vid Örebro universitet. Fuat Deniz var fil.dr i sociologi och arbetade som universitetslektor vid Örebro universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 209 kr   Spara 44% mot nypris
 Letar efter nypriser..