Män i Norden : manlighet och modernitet 1840-1940
ISBN9789178443765
FormatInbunden
Publiceringsår2006-10-01
FörlagKungl. Vitterhetsakademien
Antal sidor284
SpråkSvenska

Inbunden • 2006-10-01

Män i Norden : manlighet och modernitet 1840-1940

 • ISBN: 9789178443765
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2006-10-01
 • Förlag: Kungl. Vitterhetsakademien
 • Antal sidor: 284
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nathalie W
  159 kr

  Bra skick

 • Anna H
  199 kr

  Ny

Om Män i Norden : manlighet och modernitet 1840-1940

Boken Män i Norden : manlighet och modernitet 1840-1940 släpptes år 2006.

Den består av 284 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Kungl. Vitterhetsakademien.

Köp Män i Norden : manlighet och modernitet 1840-1940 begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 100 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Det övergripande syftet med denna bok är att förstå de processer, som har format de nordiska ländernas manligheter vid övergången till det moderna. Moderniteten medförde grundläggande förändringar i förståelsen av det manliga, och detta är nära kopplat till grundläggande samhällsförändringar som industrialisering, urbanisering och rationalisering. Nya tolkningar av manlighet skapades, samtidigt som äldre ideal omstöptes. Nya manlighetsideal bidrog till att forma de nordiska länderna, så för att förstå det nordiska krävs en förståelse av manligheten. Boken är uppdelad i åtta kapitel. I det första kapitlet skisseras bokens teoretiska bakgrund. I de följande tre kapitlen beskrivs tre av periodens manliga huvudgrupper: den borgerliga mannen, bonden och arbetaren. I åtskilliga sammanhang har den borgerliga mannen fått representera hela manligheten. Därför anser vi det nödvändigt att även ta in ett bondeperspektiv, den numerärt mest dominerande gruppen män under perioden, och arbetaren, som också representerar moderniteten tillsammans med borgaren. I de fyra följande kapitlen undersöks hur former av manlighet och omanlighet har förhållit sig till faderskap, sexualitet, våld och jämställdhet. Sammantaget ger boken ett brett perspektiv på olika frågor rörande maskulinitet vid det modernas genombrott i Norden.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 100 kr
 Letar efter nypriser..