Maktens (o)lika förklädnader : kön, klass & etnicitet i det postkoloniala Sverige
ISBN9789185677030
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareDiana Mulinari, Paulina De Los Reyes, Irene Molina
Publiceringsår2006-12-01
FörlagBokförlaget Atlas KB
Antal sidor336
SpråkSvenska

Häftad • 2006-12-01

Maktens (o)lika förklädnader : kön, klass & etnicitet i det postkoloniala Sverige

av Diana Mulinari, Paulina De Los Reyes och Irene Molina

 • ISBN: 9789185677030
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2006-12-01
 • Förlag: Bokförlaget Atlas KB
 • Antal sidor: 336
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Charlotte S
  139 kr

  Bra skick

Om Maktens (o)lika förklädnader : kön, klass & etnicitet i det postkoloniala Sverige

Boken Maktens (o)lika förklädnader : kön, klass & etnicitet i det postkoloniala Sverige släpptes år 2006 och är skriven av Diana Mulinari, Paulina De Los Reyes och Irene Molina.

Den består av 336 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Atlas KB.

Köp Maktens (o)lika förklädnader : kön, klass & etnicitet i det postkoloniala Sverige begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 80 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Maktens olika förklädnader kan läsas som en postkolonialt inspirerad lägesrapport om Sverige i början av det nya millenniet. Även om tystnaden kring rasism är och har varit en marginaliserad fråga inom den svenska feministiska forskningen, visar flera texter i denna antologi att rasismen är en nyckel kategori för att förstå nutida former av social differentiering. Nu i storpocket! En viktig forskningsuppgift är därför att analysera hur könsidentiteter konstitueras inom ramen för ett rasifierat och klassindelat samhälle. Att problematisera rasism innebär inte bara att förkasta den som social praxis utan också att lyfta fram och undersöka hur erfarenheter av rasismen parallellt med klass och kön formar sociala identiteter. En inte mindre viktig aspekt som tas upp i antologin är medvetenheten om rasism, vilket anses vara av central betydelse för att förstå hur att rasistiska ideologier präglar vår uppfattning om sociala fenomen. I detta sammanhang är begreppet intersektionalitet som introduceras i boken, relevant för förståelsen av de mekanismer som gör kön- klass och ras/etnicitet till bärande principer för överordning och underordning. Ekonomhistorikern Paulina de los Reyes, kulturgeografen Irene Molina och sociologen Diana Mulinari skriver och forskar om feminism, rasism och makt utifrån ett postkolonialt perspektiv. De är också aktiva deltagare i samhällsdebatten om dessa frågor.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 80 kr