Makten över förvaltningen : förändringar i politikens styrning av den svenska förvaltningen
ISBN9789147112401
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2015-07-29
FörlagLiber AB
Antal sidor264
SpråkSvenska

Häftad • 2015-07-29

Makten över förvaltningen : förändringar i politikens styrning av den svenska förvaltningen

  • ISBN: 9789147112401
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2015-07-29
  • Förlag: Liber AB
  • Antal sidor: 264
  • Språk: Svenska

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Makten över förvaltningen : förändringar i politikens styrning av den svenska förvaltningen

Boken Makten över förvaltningen : förändringar i politikens styrning av den svenska förvaltningen släpptes år 2015.

Den består av 264 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp den ny för 405 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Hur gör regeringen när den styr? På vilket sätt är myndigheterna beroende av politiken? Gör förvaltningen som politikerna vill eller är det annat som spelar in? I den här boken presenteras resultaten från en unik undersökning av fem myndigheter – Lunds universitet, Naturvårdsverket, NUTEK, Socialstyrelsen och Tullverket – under åren 1980–2005.Läs merStudien visar bland annat att regeringen har kopplat ett starkare grepp över myndigheterna under undersökningsperioden. Vissa delar av myndigheterna kan till och med ses som en del av ett "förstärkt regeringskansli".Genom att ta reda på mer om de långsiktiga orsakerna till organisatorisk förändring i offentlig sektor kan vi få en djupare förståelse för politikens långsiktiga förändrings- och styrningsförmåga. Hur viktig är politiken i relation till andra fenomen såsom byråkratiska maktsträvanden, institutionella normer och professionella kulturer? De här komplexa frågorna har inga exakta svar, men den här boken ger ett viktigt bidrag till att öka kunskapen om vad som styr vår förvaltning.Om författarnaPatrik Hall är docent i statsvetenskap vid Malmö högskola och har tidigare bland annat gett ut boken Managementbyråkrati på Liber.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Ny från 405 kr