Makten över arbetsmarknaden : ett perspektiv på Sveriges 1900-tal
ISBN9789185695652
Upplaga2
FormatStorpocket
Publiceringsår2008-03-31
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor484
SpråkSvenska

Storpocket • 2008-03-31

Makten över arbetsmarknaden : ett perspektiv på Sveriges 1900-tal

 • ISBN: 9789185695652
 • Upplaga: 2
 • Format: Storpocket
 • Publiceringsår: 2008-03-31
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 484
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Christopher S
  309 kr

  Ny

Om Makten över arbetsmarknaden : ett perspektiv på Sveriges 1900-tal

Boken Makten över arbetsmarknaden : ett perspektiv på Sveriges 1900-tal släpptes år 2008.

Den består av 484 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Makten över arbetsmarknaden : ett perspektiv på Sveriges 1900-tal begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 309 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Här skildras förhållandet mellan staten, arbetsgivarna och fackföreningarna under mer än hundra år: striderna om förenings rätten, kollektivavtalens framväxt, konflikten om Stripa direktivet på tjugotalet, skotten i Ådalen 1931, Saltsjöbadspolitiken, Metallstrejken 1945, den nya arbetsrätten på sjuttiotalet, löntagarfonderna, den statliga inkomstpolitiken och jämställdhetslagen. Författaren visar att LO i det längsta bjöd motstånd mot lagen om anställningsskydd och andra delar av den nya arbetsrätten. Han undersöker arbetarrörelsens uppbrott från Saltsjöbads-politiken och Olof Palmes roll i striden om löntagarfonderna. Det gamla borgerliga Sverige var en välkomnande miljö för den framväxande fackföreningsrörelsen. Allmänna opinionen stödde arbetarnas rätt att organisera sig. Liberalerna var våg-mästare i riksdagen från 1905 och förhindrade en antifacklig lagstiftning. Fackföreningarna blev starkast i världen därför att de verkade i stor frihet. Boken kastar nytt ljus över Sveriges 1900-tal.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 309 kr