Lyrikanalys - en introduktion
ISBN9789144008059
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareLars Elleström
Publiceringsår1999-09-30
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor179
SpråkSvenska

Häftad • 1999-09-30

Lyrikanalys - en introduktion

av Lars Elleström

 • ISBN: 9789144008059
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1999-09-30
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 179
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -50% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Maria H
  149 kr

  Ny

Om Lyrikanalys - en introduktion

Boken Lyrikanalys - en introduktion släpptes år 1999 och är skriven av Lars Elleström.

Den består av 179 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Lyrikanalys - en introduktion begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 150 kr (50%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Detta är en lärobok som presenterar grunderna för lyrikanalys och lyriktolkning. De viktigaste termerna och teorierna förklaras och appliceras på ett brett urval texter från antikens kärleksdikt till dagens rocklyrik. Boken disponeras utifrån tanken att lyrik når oss främst via två sinnen: synen och hörseln. En del dikter måste ses för att begripas till fullo, andra måste höras för att kvaliteterna ska gå fram, och ytterligare andra når oss lika bra via både ögon och öron. Lyrik läser vi eller lyssnar på, och upplevelsen grundar sig på bild och ljud, vare sig det gäller bilder i vårt inre eller rytmer som får luften att vibrera. I boken förklaras vilken nytta man kan ha av att förstå vissa begrepp när man analyserar och tolkar lyrik. Den rymmer en rad exempel på diktläsningar där det svårbegripliga står sida vid sida med klichéerna och där det vulgära samsas med det högstämda.Boken är i första hand avsedd för grundutbildningen i litteraturvetenskap på universitet och högskolor.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 149 kr   Spara 50% mot nypris
Ny från 299 kr