Lokalt beslutsfattande
ISBN9789144105154
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareNiklas Bolin
Publiceringsår2015-11-19
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor184
SpråkSvenska

Häftad • 2015-11-19

Lokalt beslutsfattande

av Niklas Bolin

 • ISBN: 9789144105154
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2015-11-19
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 184
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Mikael N
  289 kr

  Bra skick

 • Henric A
  348 kr

  Ny

Om Lokalt beslutsfattande

Boken Lokalt beslutsfattande släpptes år 2015 och är skriven av Niklas Bolin.

Den består av 184 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Lokalt beslutsfattande begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 289 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Sverige har en lång tradition av beslutsfattande på lokal nivå. Det lokala beslutsfattandet omfattade inledningsvis främst äldreomsorg och skola, men har under åren kommit att inbegripa andra områden som migration, miljö och lokal utveckling. Trots att det är den lokala nivån som svarar för en stor del av välfärdsstatens kärna, som barnomsorg, skola och äldreomsorg, har det saknats en bok om hur politik skapas på lokal nivå.Denna bok ger en översikt över hur lokalt beslutsfattande fungerar i praktiken. Utifrån en genomgång av fem politikområden – skolpolitik, äldreomsorgspolitik, flyktingpolitik, miljöpolitik samt lokal utvecklingspolitik – analyseras det lokala beslutsfattandet. Vilka likheter respektive skillnader finns mellan de olika politikområdena? Hur skiljer det sig det institutionella ramverket åt och vilka aktörer deltar i beslutsprocesserna? Lokalt beslutsfattande är i första hand en lärobok i statsvetenskap, men är även intressant läsning för politiker och tjänstemän inom offentlig förvaltning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 289 kr
 Letar efter nypriser..