ISBN | 9789144043463 |
Upplaga | 1 |
Format | Häftad |
Författare | Lena Jonsson, Ingela Marklinder, Annica Nylander, Margaretha Nydahl |
Publiceringsår | 2007-08-16 |
Förlag | Studentlitteratur |
Antal sidor | 395 |
Språk | Svenska |
Häftad • 2007-08-16
Ej tillgänglig
Ej tillgänglig
Ej tillgänglig
Ej tillgänglig
Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.
Boken Livsmedelsvetenskap släpptes år 2007 och är skriven av Lena Jonsson, Ingela Marklinder, Annica Nylander och Margaretha Nydahl.
Den består av 395 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.
Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.Gott, hälsosamt, prisvärt, säkert, miljövänligt - livsmedelsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som belyser mat ur olika perspektiv. Forskning visar betydelsen av att kunna hantera, producera och värdera livsmedel. Att tillaga och förvara mat optimalt höjer kvaliteten och kan dessutom vara ett sätt att bevara miljön. Den nya upplagan av Livsmedelsvetenskap ger svar på aktuella frågor som rör hela kedjan från odling och uppfödning till den ätfärdiga maträtten och förklarar många av de faktorer som påverkar livsmedlens kvalitet. De inledande kapitlen belyser generella aspekter kring livsmedelskvalitet, konserveringsmetoder och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive livsmedelsgrupp från råvarans ursprung, via kemisk sammansättning, till vad som händer under tillagning. Närings-, hälso- och miljöaspekter behandlas på respektive råvara. Avslutningsvis finns ett kapitel om brödbakningsprocessen som inkluderar bakning med fullkornsmjöl genom skållnings- eller surdegsteknik. Genomgående innehåller kapitlen fakta om: råvarans ursprung, uppbyggnad och sammansättning kvalitetskriterier industriell tillverkning förvaring, beredning och tillagningsmetoder miljö och hälsa. Boken vänder sig i första hand till studenter på högskola/universitet som läser till dietister, kostekonomer, kostvetare, livsmedelsagronomer, livsmedelsingenjörer, lärare i hem- och konsumentkunskap, miljöinspektörer, nutritionister, med flera. Livsmedelsvetenskap ger förutsättningar för grundläggande kunskaper om livsmedel som studenter behöver såväl i sin utbildning som i framtida professioner.
Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.
Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.
När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.
Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!