Likabehandling i arbetslivet : en handbok för chefer: så följer du den nya diskrimineringslagen
ISBN9789147095322
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareKajsa Svaleryd, Moa Hjertson
Publiceringsår2010-11-24
FörlagLiber AB
Antal sidor170
SpråkSvenska

Häftad • 2010-11-24

Likabehandling i arbetslivet : en handbok för chefer: så följer du den nya diskrimineringslagen

av Kajsa Svaleryd och Moa Hjertson

 • ISBN: 9789147095322
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2010-11-24
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 170
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Jens L
  259 kr

  Ny

Om Likabehandling i arbetslivet : en handbok för chefer: så följer du den nya diskrimineringslagen

Boken Likabehandling i arbetslivet : en handbok för chefer: så följer du den nya diskrimineringslagen släpptes år 2010 och är skriven av Kajsa Svaleryd och Moa Hjertson.

Den består av 170 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Likabehandling i arbetslivet : en handbok för chefer: så följer du den nya diskrimineringslagen begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 259 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den nya diskrimineringslagen ställer krav på att arbetsgivare ska bedriva ett målinriktat arbete mot diskriminering och för likabehandling. Men vad betyder det och hur kan du göra? Den här boken vänder sig till dig som är chef, fackligt ombud eller på annat sätt arbetar med personalfrågor. Förhoppningen är att den ska stödja och inspirera dig och dina kollegor i arbetet med likabehandling och jämställdhet. Att den ska hjälpa er att gå från ord till handling, vare sig ni befinner er i ett inledningsskede eller vill förstärka ett redan pågående arbete. Läs mer Det finns många vinster med ett aktivt likabehandlingsarbete. Det handlar om att vara en attraktiv arbetsgivare, där mångfald är en självklarhet och varje medarbetare kan vara den han eller hon är. Men likabehandlingsarbetet är också viktigt för att skapa trovärdighet i relation till kunder, brukare och medborgare. Steg för steg förtydligar boken lagens syfte och ger stöd i det förebyggande arbetet genom konkreta exempel från vardagen, diskussionsunderlag och övningar. I boken myntas begreppet 5F som sammanfattar de krav som lagen ställer. Det handlar om att Förbjuda (F1), Främja (F2), Förebygga (F3), Förankra (F4) och att Följa upp (F5). Författarna delar med sig av sina teoretiska kunskaper och erfarenheter av att arbeta strategiskt, nyskapande och utvecklande med likabehandling. Årets HR-bok 2011 Likabehandling i arbetslivet har utsetts till Årets HR-bok 2011. Utmärkelsen Årets HR-bok delas ut av Personal & Ledarskap och Sveriges HR-förening. Juryn består av yrkesverksamma specialister inom HR. Juryns motivering lyder: "Att verkligen uppnå likabehandling på arbetsplatsen är en ständigt pågående process. För att våga möta sina egna, ofta oreflekterade, värderingar och de normer som styr oss krävs både arbete och mod. Boken är ett utmärkt hjälpmedel för detta. Kloka frågeställningar och värderingsövningar för alla medarbetare kombineras med checklistor, tips och instruktioner till det systematiska arbetet. Boken är ett gott stöd för den HR-chef som vill arbeta medvetet med att utveckla sin organisation. Ämnet är aktuellt och angeläget samtidigt som boken är användbar för HR-specialister och chefer, vilket gör den till Årets HR-bok." Artikel i Personal och ledarskap 1/2012: Årets HR-bok hjälper chefer leda rättvist (pdf) Om författarna Moa Hjertson, personalvetare, är konsult inom likabehandling. Hon har erfarenhet som chef och projektledare samt av aktivt arbete med likabehandling inom både myndigheter, offentlig verksamhet och privata organisationer. Kajsa Svaleryd, beteendevetare, är jämställdhetsstrateg, författare och konsult. Hon har mångårig erfarenhet av aktivt arbete med jämställdhet och likabehandling inom såväl myndigheter som offentlig verksamhet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 259 kr