Leva tillsammans
ISBN9789171731739
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareAlain Touraine
Publiceringsår2003
FörlagBokförlaget Daidalos
Antal sidor170
SpråkSvenska

Häftad • 2003

Leva tillsammans

av Alain Touraine

 • ISBN: 9789171731739
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2003
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Antal sidor: 170
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Yvonne H
  134 kr

  Bra skick

Om Leva tillsammans

Boken Leva tillsammans släpptes år 2003 och är skriven av Alain Touraine.

Den består av 170 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Daidalos.

Köp Leva tillsammans begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 134 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vi är idag indragna i en dubbel process av globalisering och partikularisering som samtidigt driver oss framåt och isär. Å den ena sidan kan vi se hur traditionella värden och kulturella livsformer upplöses inför trycket av en homogeniserad masskultur. Och å den andra ser vi hur gemenskaper sluter sig inåt i kampen mot influenserna utifrån. Till och med metropolerna, de globala nätverkens platser, består av gemenskaper som är främmande för varandra. Hur ska vi kunna leva tillsammans i en sådan värld? Det är den fråga som den franska sociologen Alain Touraine ställer i denna bok. Han hävdar att om individen under sådana omständigheter ska kunna bevara sin identitet så måste hon utveckla ett personligt livsprojekt. Hon måste bli ett subjekt. Och för att bli ett subjekt så måste hon bli aktör i sin egen tillvaro; hon måste bilda stabila refe-renspunkter i en värld präglad av ständig och okontrollerbar förändring. Touraine undersöker hur denna till synes icke-sociala princip kan användas för att rekonstruera ett socialt liv. Den består i att erkänna att andra också är subjekt som strävar efter personlig frihet. Och den består i att ersätta den gamla föreställningen om demokrati, definierad som delaktighet i allmänviljan, med en ny idé om institutioner som garanterar subjektets frihet och som möjliggör kommunikation mellan subjekt. Endast en sådan ansats kan göra det möjligt för oss att leva tillsammans, jämlika och olika.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 134 kr