Ledning och förståelse : Ett kompetensperspektiv på organisationer
ISBN9789144007915
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår1998-06-23
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor181
SpråkSvenska

Häftad • 1998-06-23

Ledning och förståelse : Ett kompetensperspektiv på organisationer

 • ISBN: 9789144007915
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1998-06-23
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 181
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • David C
  109 kr

  Bra skick

Om Ledning och förståelse : Ett kompetensperspektiv på organisationer

Boken Ledning och förståelse : Ett kompetensperspektiv på organisationer släpptes år 1998.

Den består av 181 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Ledning och förståelse : Ett kompetensperspektiv på organisationer begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 109 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

De stora förändringarna under 1980-talet såsom en snabb teknisk utveckling, en mer kunskapsintensiv industri och en hårdnande global konkurrens har inneburit en ökad individuell frihet i arbetet. I takt med att den individuella friheten ökat har ledare alltmer tvingats överge detaljstyrning som ledningsfilosofi. Istället har den viktigaste ledningsuppgiften blivit formulering av en vision som skapar gemensam förståelse bland medarbetarna. Men trots att ledare många gånger formulerat en klar vision och lagt ned stor möda på att informera om den tycks medarbetarna inte utföra arbetet i enlighet med visionen. Varför? Ett huvudargument i boken är att ledare är oklara över vad förståelse är och hur förståelse kan utvecklas. Därmed har skiftet från detaljstyrning till idébaserad styrning kommit att äga rum på det retoriska men inte på det praktiska planet. Boken ger läsaren en insikt om vad förståelse är och banar därmed väg för förverkligandet av ett idébaserat ledarskap. Boken vänder sig i första hand till personer i ledande ställning inom företag och offentliga organisationer. Genom dess starka teorianknytning vänder sig också boken till kurser inom ledarskap, human resource management samt lärande och kompetens i organisationer.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 109 kr
 Letar efter nypriser..