Läsförståelse i teori och praktik
ISBN9789144051291
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2008-09-01
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor264
SpråkSvenska

Häftad • 2008-09-01

Läsförståelse i teori och praktik

 • ISBN: 9789144051291
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-09-01
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 264
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

347 kr

Ej tillgänglig

389 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -69% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Malin G
  109 kr

  Bra skick

 • Michelle H
  129 kr

  Bra skick

Om Läsförståelse i teori och praktik

Boken Läsförståelse i teori och praktik släpptes år 2008.

Den består av 264 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Läsförståelse i teori och praktik begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 238 kr (69%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Läsförståelse är en kompetens som är helt avgörande i ett kunskapssamhälle som vårt. Det gäller inte bara inom skolan, där förståelse av olika typer av texter är en viktig sida av elevernas förmåga att tillägna sig kunskap. Att kunna läsa med förståelse och förstånd är minst lika betydelsefullt utanför utbildningssystemet för ett fullvärdigt deltagande i arbetsliv och samhälle. Ändå kommer undervisning i läsförståelsestrategier ofta på undantag, det vill säga eleverna blir inte tillräckligt uppmärksammade på hur viktigt det är att göra en målinriktad strategisk insats för att förstå texterna de läser. Hur gör man då som lärare för att genomföra en sådan undervisning? Vilka teoretiska insikter måste man ha för att undervisningen i läsförståelse ska bli framgångsrik? I bokens tio kapitel diskuteras vad det egentligen innebär att förstå det man läser, bland annat ur utvecklingspsykologiskt och minoritetsspråkligt perspektiv. Författarna ger här en bred och forskningsgrundad introduktion till läsförståelse, men också en mängd praktiska riktlinjer för dem som ska planlägga och genomföra undervisning i läsförståelse för elever i olika åldrar och med olika förutsättningar.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 109 kr   Spara 69% mot nypris
 Letar efter nypriser..