Läraren i etikens motljus
ISBN9789144012674
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareLena Fyen Borlie, Tryggve Bergem
Publiceringsår2000-07-07
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor148
SpråkSvenska

Häftad • 2000-07-07

Läraren i etikens motljus

av Lena Fyen Borlie och Tryggve Bergem

 • ISBN: 9789144012674
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2000-07-07
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 148
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 6 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Susanne L
  119 kr

  Bra skick

 • Susanne L
  119 kr

  Bra skick

 • Sasha W
  119 kr

  Bra skick

 • Sara B
  129 kr

  Bra skick

 • Michelle H
  129 kr

  Bra skick

 • Sandra A
  159 kr

  Bra skick

Om Läraren i etikens motljus

Boken Läraren i etikens motljus släpptes år 2000 och är skriven av Lena Fyen Borlie och Tryggve Bergem.

Den består av 148 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Läraren i etikens motljus begagnad från en av 6 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 119 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Aldrig tidigare har skolan och lärarna ålagts så många uppgifter och ett så stort ansvar för barn och ungdomars mognad och utveckling som i dag. En naturlig följd har blivit att både föräldrar och politiker allt oftare frågar sig om lärarna verkligen klarar detta – kunskapsmässigt, pedagogiskt och personligt. Men de utmaningar som lärarna möter i rollen som kunskapsförmedlare, handledare och fostrare handlar i första hand inte om ämneskompetens utan framförallt om lärarnas yrkesetiska kompetens. Detta är grundtanken i denna bok. Pedagogik är en etisk vetenskap och lärarnas arbete är ett etiskt yrke menar författaren. Vilka yrkes-etiska krav kan man ställa på lärarna, denna yrkesgrupp som fått överta allt mer av det ansvar som hemmet och närmiljön tidigare hade? Hur ska de kunna leva upp till alla de förväntningar som riktas mot dem från olika håll? Och vad kännetecknar en bra lärare i moralisk mening?Att etiska och moraliska frågor fått en så framträdande plats inom läraryrket beror inte minst på att lärarna genom informationsteknologins framväxt inte längre har monopol på kunskap. Det är därför en viktig uppgift för dagens lärarhögskolor att utveckla studenternas yrkesetiska kompetens såväl som deras ämneskompetens. Syftet med denna bok är att både teoretiskt och praktiskt skapa en medvetenhet om läraryrkets etiska dimensioner. Boken vänder sig till lärarstuderande och yrkesverk-samma lärare.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 119 kr
 Letar efter nypriser..