Lärande, skola, bildning : grundbok för lärare
ISBN9789127133709
Upplaga2
FormatHäftad (Danskt band)
FörfattareUlf P Lundgren, Roger Säljö, Caroline Liberg
Publiceringsår2012-08-27
FörlagNatur & Kultur
Antal sidor622
SpråkSvenska

Häftad (Danskt band) • 2012-08-27

Lärande, skola, bildning : grundbok för lärare

av Ulf P Lundgren, Roger Säljö och Caroline Liberg

 • ISBN: 9789127133709
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad (Danskt band)
 • Publiceringsår: 2012-08-27
 • Förlag: Natur & Kultur
 • Antal sidor: 622
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 6 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Arif B
  179 kr

  Bra skick

 • Helen N
  209 kr

  Bra skick

 • Rebecca N
  249 kr

  Ny

 • Jasemin S
  259 kr

  Ny

 • Evelina A
  309 kr

  Bra skick

 • Simon G
  459 kr

  Bra skick

Om Lärande, skola, bildning : grundbok för lärare

Boken Lärande, skola, bildning : grundbok för lärare släpptes år 2012 och är skriven av Ulf P Lundgren, Roger Säljö och Caroline Liberg.

Den består av 622 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur.

Köp Lärande, skola, bildning : grundbok för lärare begagnad från en av 6 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 179 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Från förskolan, via grundskolan och gymnasiet, till olika former av vuxenutbildning deltar människan i pedagogiska verksamheter. I alla dessa sammanhang verkar läraren med kunskaper, engagemang, kreativitet och en genomtänkt syn på lärande. Lärande skola bildning är en gedigen grundbok som belyser skolans historia och framväxt, och ger en god inblick i det som i dag utgör vårt svenska skolsystem. Den innehåller bland annat kapitel om den lärande människan, didaktik, kunskapsbedömning ur svenskt och internationellt perspektiv, den ekonomiska bakgrunden och skolledningen, samt genus, mångkulturalitet och social segregation. Lärande skola bildning är indelad i fem sektioner: - Skolan växer fram - Lärande och elevers utbildning - Utbildning och den kulturella reproduktionen - Politisk styrning och skolans förändring - Lärande under livscykeln I boken medverkar arton författare från flera universitet med sakkunniga och engagerande kapitel. Boken är i första hand avsedd för studerande på lärarutbildningen och för alla yrkesverksamma lärare, men bör också läsas av den som vill veta mer om vår svenska skola. Den andra utgåvan är uppdaterad med den nya skollagen och Lgr 11. Arbetet har utförts under redaktion av Ulf P. Lundgren, professor i pedagogik vid Uppsala universitet, Roger Säljö, professor i pedagogisk psykologi vid Göteborgs universitet och Caroline Liberg, professor i utbildningsvetenskap vid Uppsala universitet. Övriga författare är verksamma inom lärarutbildningen och närliggande forskningsområden. "Omfattningen gör att man nästan kan säga att den utgör ett modernt uppslagsverk om undervisning och skola." Martin Järnek, BTJ-häftet Caroline Liberg medverkade tillsammans med Daniel Sundberg, Anne-Marie Körling, Jan Gulliksen och Johan Norman i ett Rundabordssamtal om den svenska skolan under SETT-mässan i april 2013. Se samtalet här.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 179 kr
 Letar efter nypriser..