Lära lärare läsa : Om utbildning av svensklärare och litteraturundervisning
ISBN9789170611506
Upplaga1
FormatFlexband
FörfattareMaria Ulfgard
Publiceringsår2015-02-10
FörlagMakadam förlag
Antal sidor191
SpråkSvenska

Flexband • 2015-02-10

Lära lärare läsa : Om utbildning av svensklärare och litteraturundervisning

av Maria Ulfgard

 • ISBN: 9789170611506
 • Upplaga: 1
 • Format: Flexband
 • Publiceringsår: 2015-02-10
 • Förlag: Makadam förlag
 • Antal sidor: 191
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -12% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Lisa G
  158 kr

  Bra skick

Om Lära lärare läsa : Om utbildning av svensklärare och litteraturundervisning

Boken Lära lärare läsa : Om utbildning av svensklärare och litteraturundervisning släpptes år 2015 och är skriven av Maria Ulfgard.

Den består av 191 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Makadam förlag.

Köp Lära lärare läsa : Om utbildning av svensklärare och litteraturundervisning begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 22 kr (12%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Hur kan dagens svensklärare vända trenden med den minskande läsningen hos barn och ungdomar? Vilka verktyg för litteraturundervisning får de genom lärarutbildningen och vilken syn på litteratur är det som förmedlas? "Lära lärare läsa" visar hur blivande svensklärare under sin utbildning möter olika litteratursyner och legitimeringar av litteraturläsning, liksom skilda gestaltningar av litteraturdidaktik och litteratur­undervisning. I boken, som bygger på ett omfattande enkät- och intervjumaterial, tar Maria Ulfgard ett brett grepp över utbildningens olika delar. Såväl lärarstudenter som högskolans lärare och lärare i verksam­hetsförlagd utbildning får komma till tals. I slutkapitlet diskuterar Ulfgard behovet av en förnyad litteraturdidaktik.Maria Ulfgard är docent i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet och har mångårig erfarenhet av utbildning av svensklärare.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 158 kr   Spara 12% mot nypris
Ny 180 kr