Läkemedelskemi
ISBN9789197431873
Upplaga3
FormatInbunden
FörfattareAlf Claesson
Publiceringsår2005-12-01
FörlagApotekarsocieteten
Antal sidor480
SpråkSvenska

Inbunden • 2005-12-01

Läkemedelskemi

av Alf Claesson

 • ISBN: 9789197431873
 • Upplaga: 3
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2005-12-01
 • Förlag: Apotekarsocieteten
 • Antal sidor: 480
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Florina G
  379 kr

  Ny

Om Läkemedelskemi

Boken Läkemedelskemi släpptes år 2005 och är skriven av Alf Claesson.

Den består av 480 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Apotekarsocieteten.

Köp Läkemedelskemi begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 379 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Boken behandlar läkemedel, främst de som är registrerade i Sverige, ur ett kemiskt-farmakologiskt perspektiv. Tonvikten är lagd på det unika med en viss strukturell klass av läkemedel jämte struktur-effektsamband och släktskap mellan olika klasser av läkemedel. I de första kapitlen ges en bakgrund till hur man designar/uppfinner nya läkemedel, t.ex. hur man kan konstruera selektiva enzymhämmare samt vilka olika typer av makromolekyler som är mål för läkemedelsmolekyler. För att kemisten skall kunna starta sitt arbete fram till en substans som kan prövas på människa, krävs en tillräckligt bra ledtråd. Grundläggande tankegångar för att finna denna berörs, liksom optimeringen av ledtråden. Här beskrivs även vilka faktorer som avgör hur starkt en läkemedelsmolekyl binds till en viss receptor samt hur struktur-effektsamband kan behandlas matematiskt/kvantitativt. Läkemedlens omvandling (metabolism) i kroppen är en biokemisk process som läkemedelskemisten måste förstå för att kunna konstruera nya strukturer med goda farmakokinetiska egenskaper. Ett av bokens kapitel ger en introduktion till läkemedelsmetabolism och farmakokinetik. Avslutningsvis behandlas industriell utveckling av läkemedel, bland annat berättas om tillkomsten av de tre läkemedlen imatinib (Glivec ), ximelagatran (Exarta )och gabapentin/pregabalin (Neurontin /Lyrica ). Boken vänder sig främst till farmacistuderande, men även till yrkesverksamma farmaceuter och andra läsare som är intresserade av läkemedelskemi.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 379 kr