Kvantitet och kvalitet i samhällsvetenskaplig forskning
ISBN9789144002651
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareAlan Bryman
Publiceringsår1997-11-11
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor229
SpråkSvenska

Häftad • 1997-11-11

Kvantitet och kvalitet i samhällsvetenskaplig forskning

av Alan Bryman

 • ISBN: 9789144002651
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1997-11-11
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 229
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

341 kr

Ej tillgänglig

429 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -82% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sara D
  119 kr

  Bra skick

 • Cecilia L
  139 kr

  Ny

 • Kristin G
  159 kr

  Bra skick

Om Kvantitet och kvalitet i samhällsvetenskaplig forskning

Boken Kvantitet och kvalitet i samhällsvetenskaplig forskning släpptes år 1997 och är skriven av Alan Bryman.

Den består av 229 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Kvantitet och kvalitet i samhällsvetenskaplig forskning begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 281 kr (82%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok innehåller en koncis redogörelse av debatten om kvantitativa och kvalitativa metoders relativa fördelar. En stor del av diskussionen kring dessa metoders lämplighet och användbarhet handlar om insamling, bearbetning och tolkning av data. Det är nu mer eller mindre vedertaget att metodologiska och epistemologiska problem är intimt sammanflätade. Bokens författare ger en klar redovisning av relevanta filosofiska frågeställningar, väl medveten om att detta är ett område som de flesta samhälls- och beteendevetare inte känner särskilt väl till.Ofta har skillnaderna mellan kvantitativ och kvalitativ metod utmålats i hätska ordalag och inte sällan har de framställts som oförenliga. Denna bok argumenterar på ett nyanserat sätt för skillnaderna mellan angreppssätten och undersöker möjligheterna till en kombination med utgångspunkt i vad forskare faktiskt gör. Författaren illustrerar sina argument med exempel från ett brett urval av samhällsvetenskapliga perspektiv. Boken lämpar sig därför väl för studier inom flera samhällsvetenskapliga discipliner, framför allt sociologi, statsvetenskap, socialt arbete och organisationsstudier.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 60 kr   Spara 82% mot nypris
 Letar efter nypriser..