Kunskapens former : vetenskapsteori och forskningsmetod
ISBN9789147098804
Upplaga3
FormatHäftad
FörfattarePeter Sohlberg, Britt-Marie Sohlberg
Publiceringsår2013-07-25
FörlagLiber AB
Antal sidor310
SpråkSvenska

Häftad • 2013-07-25

Kunskapens former : vetenskapsteori och forskningsmetod

av Peter Sohlberg och Britt-Marie Sohlberg

 • ISBN: 9789147098804
 • Upplaga: 3
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2013-07-25
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 310
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Elin A
  239 kr

  Bra skick

 • Lena H
  239 kr

  Ny

 • Sandra A
  239 kr

  Bra skick

 • Christopher S
  259 kr

  Bra skick

Om Kunskapens former : vetenskapsteori och forskningsmetod

Boken Kunskapens former : vetenskapsteori och forskningsmetod släpptes år 2013 och är skriven av Peter Sohlberg och Britt-Marie Sohlberg.

Den består av 310 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Kunskapens former : vetenskapsteori och forskningsmetod begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 239 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Hur formas kunskap inom vetenskap och forskning? Vilka problem finns vid kunskapssökandet? Här behandlas grundläggande filosofiska begrepp och traditioner, samtidigt som metoder för "vardaglig" forskning presenteras på ett lättillgängligt sätt. Denna fjärde upplaga innehåller bland annat ett nytt kapitel om forskningsetik samt tips på olika sätt att använda boken i undervisningen. Läs mer Problematiseringen utgår från såväl klassiska som moderna vetenskapsteoretiska och filosofiska perspektiv. Syftet är att behandla dessa komplexa problem på ett översiktligt och otekniskt sätt utan att överförenkla konfliktlinjer och fascinerande problemställningar. Denna fjärde upplaga innehåller, utöver uppdateringar och kompletteringar, bland annat ett nytt kapitel om forskningsetik samt tips på olika sätt att använda boken i undervisning, till exempel som lärobok eller handbok. De forskningsetiska frågorna behandlas såväl praktiskt, relaterat till skrivprocessen, som övergripande i ett organisatoriskt sammanhang. Om författarna Peter Sohlberg är professor i samhällsvetenskaplig vetenskapsteori vid Norges Tekniske Naturvitenskaplige Universitet (NTNU) i Trondheim och docent i sociologi vid Uppsala universitet. Han har också under en längre tid arbetat som lärare/forskare vid Institutionen för socialt arbete, Stockholms universitet. Britt-Marie Sohlberg är fil. mag., leg. sjuksköterska, bitr. psykolog och har länge arbetat som vårdlärare och universitetsadjunkt vid Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap vid Uppsala universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 239 kr