Kulturnavigering i skolan
ISBN9789140661081
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareGösta Arvastson (red.)
Publiceringsår2007-11-22
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor176
SpråkSvenska

Häftad • 2007-11-22

Kulturnavigering i skolan

av Gösta Arvastson (red.)

 • ISBN: 9789140661081
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2007-11-22
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Antal sidor: 176
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 5 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Elin L
  269 kr

  Bra skick

 • Nathalie J
  309 kr

  Bra skick

 • Amanda J
  309 kr

  Ny

 • Mauricio E
  309 kr

  Bra skick

 • Anna-Karin O
  329 kr

  Ny

Om Kulturnavigering i skolan

Boken Kulturnavigering i skolan släpptes år 2007 och är skriven av Gösta Arvastson (red.).

Den består av 176 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Kulturnavigering i skolan begagnad från en av 5 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 269 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den svenska skolan är en sammansatt arbetsplats med elever, lärare och skolpersonal från olika sociala och kulturella miljöer. För att man som lärare eller lärarstuderande ska ha större möjlighet att förstå och handskas med skolans på samma gång välbekanta och gåtfulla värld, är ett kulturanalytiskt perspektiv till hjälp.Den här boken presenterar ett antal fallstudier som diskuterar hur människor uppfattar sig själva och andra, och vilken betydelse det får i skolarbetet. Lärare har användning av kulturanalys för att se sin verksamhet med nya ögon och bli upptäcktsresande i den egna vardagen. För att förstå eleverna behövs kunskap om deras bakgrund och värderingar.Med konkreta exempel från skollivet fungerar boken som en handledning för var och en som vill analysera invanda normer och synsätt. Likaså visar den hur man kan lära sig mer om betydelsen av olika identiteter, gränser och kategorier. Hur sorterar människor varandra i "vi" och "dom"? Vad döljer sig i sådana bestämningar som "pojke" och "flicka", "svensk" och "invandrare"? Genom denna kunskap kan lärare och lärarstuderande bli bättre på att kritiskt granska egna och andras beteenden, och därmed få redskap att säkrare navigera i en snabbt föränderlig skolvärld.Billy Ehn, professor i etnologi vid Umeå universitet.Gösta Arvastson, professor i etnologi vid Uppsala universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 269 kr