Kritisk Samhällsvetenskaplig Metod
ISBN9789144011653
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareMats Alvesson, Stanley Deetz
Publiceringsår2000-06-02
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor261
SpråkSvenska

Häftad • 2000-06-02

Kritisk Samhällsvetenskaplig Metod

av Mats Alvesson och Stanley Deetz

 • ISBN: 9789144011653
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2000-06-02
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 261
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

363 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -72% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ingela H
  159 kr

  Ny

 • Nicole A
  209 kr

  Bra skick

 • Sofie S
  309 kr

  Ny

Om Kritisk Samhällsvetenskaplig Metod

Boken Kritisk Samhällsvetenskaplig Metod släpptes år 2000 och är skriven av Mats Alvesson och Stanley Deetz.

Den består av 261 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Kritisk Samhällsvetenskaplig Metod begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 263 kr (72%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Kritiskt tänkande brukar hävdas vara centralt i all akademisk verksamhet. En huvuduppgift för samhällsvetenskapen är att kritiskt undersöka sociala institutioner, idéer och praktiker. Flertalet tunga samhällsvetenskapliga forskare omfattas också av en kritisk ambition, exempelvis Habermas, Foucault, Bourdieu och Giddens. Detta till trots råder det brist på litteratur som kopplar samman den kritiska ambitionen med samhällsteori och vetenskapsteori å ena sidan och empiriska studier å den andra. Föreliggande text är ett försök att åtgärda detta. Genom att relatera de idag mest framträdande kritiska teorierna – kritisk teori och vissa varianter av postmodernism – till kvalitativ metod, har författarna lämnat ett förslag till en kritisk kvalitativ metodologi för samhälls-vetenskaplig forskning. Boken tar upp kunskapsintresse, språk, kunskapens politiska och ideologiska natur och omtolkar olika metodteman, t.ex. intervju, etnografi och tolkning. Författarna pekar på den kritiska ansatsens kreativa poten-tial bl.a. genom att den stimulerar till ett ifrågasättande av dominerande språkbruk och synsätt, vilket i sin tur öppnar för nytänkande.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 100 kr   Spara 72% mot nypris
 Letar efter nypriser..