Kristendomen - En historisk introduktion
ISBN9789175803364
Upplaga1
FormatInbunden
FörfattareEinar Thomassen, Tarald Rasmussen
Publiceringsår2007-08-15
FörlagArtos & Norma Bokförlag
Antal sidor416
SpråkSvenska

Inbunden • 2007-08-15

Kristendomen - En historisk introduktion

av Einar Thomassen och Tarald Rasmussen

 • ISBN: 9789175803364
 • Upplaga: 1
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2007-08-15
 • Förlag: Artos & Norma Bokförlag
 • Antal sidor: 416
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 1 säljare -58% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ann S
  189 kr

  Ny

Om Kristendomen - En historisk introduktion

Boken Kristendomen - En historisk introduktion släpptes år 2007 och är skriven av Einar Thomassen och Tarald Rasmussen.

Den består av 416 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Artos & Norma Bokförlag.

Köp Kristendomen - En historisk introduktion begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 183 kr (58%) mot att köpa den ny hos Bookoutlet.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

På många vis är detta en unik bok genom sin rikedom på perspektiv. Den utgår från den rörelse som uppstod kring Jesus och kretsen kring honom och visar hur den med tiden kom att utvecklas till den kristna kyrkan med dess annorlunda villkor. I den följande vandringen genom århundradena är det människornasom de båda författarna framför allt har i sikte, hur de som kristna upplevde sin omvärld och upplevdes av den. Förhållandet mellan kristendomen och den omgivande kulturen ges ett stort utrymme, och boken anknyter ofta till nutida mentalitetsforskning för att illustrera hur religion och samhälle ömsevis påverkadevarandra.Vi får också inblickar i olika kreativaströmningar inom den medeltida kristendomen och hur de tog sig uttryck i konst, arkitektur och fromhetsliv. Också reformationen beskrivs på samma vis med en huvudvikt på protestantisk mentalitet och dess påverkan på de samhällen där den kom att dominera. Kristendomens möte med utomeuropeiskakulturer får en motsvarande belysning. De båda författarnas ledigt berättande stil gör boken till en givande läsning också för nybörjaren.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 130 kr   Spara 58% mot nypris
Ny från 313 kr