Krisbiografier: Utfattiga och mindre fattiga förr
ISBN9789186980375
FormatHäftad
FörfattareUlf Drugge
Publiceringsår2007-10-10
FörlagBokbox Förlag
Antal sidor245
SpråkSvenska

Häftad • 2007-10-10

Krisbiografier: Utfattiga och mindre fattiga förr

av Ulf Drugge

 • ISBN: 9789186980375
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2007-10-10
 • Förlag: Bokbox Förlag
 • Antal sidor: 245
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ingela H
  159 kr

  Ny

Om Krisbiografier: Utfattiga och mindre fattiga förr

Boken Krisbiografier: Utfattiga och mindre fattiga förr släpptes år 2007 och är skriven av Ulf Drugge.

Den består av 245 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokbox Förlag.

Köp Krisbiografier: Utfattiga och mindre fattiga förr begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Ulf Drugges nya bok, Krisbiografier: Utfattiga och mindre fattiga förr, skildrar levnadsöden för mer än hundra år sedan, liv som kännetecknades av stor nöd och utsatthet. ?Vilken nöd handlade det om? ?Vilka människor drabbades? ?Hur fungerade 1800-talets sociala myndighet, fattigvården? ?Hur resonerade man där inför beslut om åtgärder gentemot de nödställda?De utfattiga själva står i fokus i boken, och läsaren ges inblickar i hur de tänkte och handlade när samhälleligt stöd till dem var otillräckligt. De nödställda visade ofta förnöjsamhet med fattigvårdens insatser, men i boken skildras även sådana som med civilkurage försvarade sig mot överhetens njugghet och oförstående attityder.Beröringspunkter finns mellan dåtidens fattigvårdstänkande och dagens socialvårdsdebatt. Vikten av att arbeta för sin försörjning framhölls då som nu. De tidigaste ansatserna till vårt moderna socialförsäkringssystem återfinns i 1800-talets sociala arrangemang. Skillnaden mellan dåtid och nutid är främst att den materiella nöden förr var så mycket mer påträngande än idag.Ulf Drugge är professor i sociologi vid Högskolan i Kalmar.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr