Konstvetenskap : en introduktion
ISBN9789187215759
FormatHäftad
FörfattareDana Arnold
Publiceringsår2006-09-01
FörlagRaster förlag
Antal sidor178
SpråkSvenska

Häftad • 2006-09-01

Konstvetenskap : en introduktion

av Dana Arnold

 • ISBN: 9789187215759
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2006-09-01
 • Förlag: Raster förlag
 • Antal sidor: 178
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 3 säljare -51% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Madelene L
  149 kr

  Bra skick

 • Agnes B
  154 kr

  Bra skick

 • Lina J
  154 kr

  Bra skick

Om Konstvetenskap : en introduktion

Boken Konstvetenskap : en introduktion släpptes år 2006 och är skriven av Dana Arnold.

Den består av 178 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Raster förlag.

Köp Konstvetenskap : en introduktion begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 94 kr (51%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Boken ger en inspirerande introduktiontill konstvetenskap och ingår i vår serie med introduktioner till estetiska ämnen. I denna kortfattade och precisa bok ger Dana Arnold en introduktion till de frågor, debatter och föremål som tillsammans utgör disciplinen konstvetenskap. Genom att använda ett brett urval av bilder, från statyerna på Påskön till »Super Mario Brothers«, visar författaren hur konstverken själva kan vara en utgångspunkt för hur vi kan »läsa« konsthistorien och ger förslag på flera olika sätt som vi kan uppskatta, tänka kring och förstå konst på och förmedlar därigenom en effektiv och lustfylld entré till den konstvetenskapliga världen.Med en ordlista över tekniska termer och en förteckning av adresser till användbara hemsidor är detta på samma gång en ovärderlig och lättillgänglig introduktion till ett fascinerande ämne.Dana Arnold är professor i arkitekturhistoria vid Universitetet i Southampton och chef för Centret för studier i arkitektur och urbanism. Hennes senaste arbeten omfattar bland annat »Reading Architectural History« (Routledge, 2002) och »Representing the Metropolis: Architecture, Urban Experience and Social Life in London« (Ashgate, 2000). Hon är också redaktör för bokserierna »New Interventions in Art History« och »Companions to Art History«, båda utgivna av Blackwell. Mellan 1997 och 2002 var hon chefredaktör för tidskriften »Art History«.Dan Karlholm har skrivit bokens förord och svarat för fackgranskningen. Han är docent och lektor i konstvetenskap vid Institutionen för kultur och kommunikation, Södertörns högskola. Han har framför allt forskat om konstvetenskapens historia och teori, museer, modern konst och visuell kultur.Utgivna titlar i introduktionsserien:Design - en introduktion av John Heskett.Design för hållbar utveckling - en introduktionav Ann Thorpe. Design och postmodernitet - en introduktion av Penny Sparke.Designhistoria - en introduktion av Susann Vihma.Film och andra rörliga bilder - en introduktion, red. Anu Koivunen. Fotografi - en introduktion av Steve Edwards.Konstteori - en introduktion av Cynthia Freeland.Konstvetenskap - en introduktion av Dana Arnold.Mode - en introduktion. En tvärvetenskaplig betraktelse, red. Dirk Gindt & Louise Wallenberg.Svensk designhistoria av Lasse Brunnström.Kommande introduktionsböcker 2011:Swedish Design History av Lasse Brunnström.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 90 kr   Spara 51% mot nypris
Ny från 184 kr