Kön Och Juridik I Socialt Arbete
ISBN9789144007885
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareAstrid Schlytter
Publiceringsår1999-02-25
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor164
SpråkSvenska

Häftad • 1999-02-25

Kön Och Juridik I Socialt Arbete

av Astrid Schlytter

 • ISBN: 9789144007885
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1999-02-25
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 164
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Elin A
  79 kr

  Ny

 • Maria D
  159 kr

  Ny

 • Fred G
  209 kr

  Ny

Om Kön Och Juridik I Socialt Arbete

Boken Kön Och Juridik I Socialt Arbete släpptes år 1999 och är skriven av Astrid Schlytter.

Den består av 164 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Kön Och Juridik I Socialt Arbete begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 79 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Kön och juridik i socialt arbete handlar om myndighetsutövande i socialt arbete. Boken är skriven ur ett könsperspektiv och författaren ställer här frågan om § 3 i lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU) bättre motsvarar pojkars problematik och asocialitet än flickors. Författaren visar att lagen endast är neutral i formell mening. Normsystemet är dubbelt – här finns normer som utgår från pojkar och normer som utgår från flickor. Till synes könsneutrala rekvisit är inte neutrala utan har ett kön. Slutsatsen är att lagen bör ändras och bygga på vetenskapligt baserade kunskaper om och för flickor. Boken belyser också de olika förutsättningarna för socialsekreterarens respektive juristens rättstillämpande verksamhet. En central problematik är om socialsekreteraren bör ta över juristens värderingar och bedömningar eller utveckla en egen syn på juridiken.Boken vänder sig till studerande på Socionomprogrammet. Den är också av intresse för personer verksamma inom den sociala sektorn.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 79 kr