Kalkyler som beslutsunderlag : kalkylering och ekonomisk styrning
ISBN9789144050249
Upplaga6
FormatHäftad
Publiceringsår2008-04-07
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor368
SpråkSvenska

Häftad • 2008-04-07

Kalkyler som beslutsunderlag : kalkylering och ekonomisk styrning

 • ISBN: 9789144050249
 • Upplaga: 6
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-04-07
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 368
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 5 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Diana A
  109 kr

  Ny

 • Anette K
  159 kr

  Bra skick

 • Sara G
  209 kr

  Bra skick

 • Anna A
  259 kr

  Bra skick

 • Nathalie L
  259 kr

  Bra skick

Om Kalkyler som beslutsunderlag : kalkylering och ekonomisk styrning

Boken Kalkyler som beslutsunderlag : kalkylering och ekonomisk styrning släpptes år 2008.

Den består av 368 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Kalkyler som beslutsunderlag : kalkylering och ekonomisk styrning begagnad från en av 5 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 109 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok ger en enkel, kortfattad och pedagogisk introduktion i ekonomisk styrning med tonvikt på företagsekonomisk kalkylering. Den har under mer än två decennier använts vid många universitet, högskolor och studieförbund samt i företagsintern utbildning. Boken lämpar sig också väl för självstudier.Kalkylering sätts in i ett större sammanhang och det framhålls att kalkyler endast bör utgöra en del av beslutsunderlaget. Exempel konkretiserar kalkyleringens begrepp och modeller. Diskussions- och arbetsuppgifter finns till alla kapitel. Övningsuppgifter med lösningsförslag har samlats i en separat övningsbok. Många nya uppgifter har tillfogats.Tidigare upplagor har främst behandlat förkalkylering. En omfattande komplettering och revidering har gjorts. Mer utrymme används nu till nya begrepp och modeller för styrning av aktiviteter och processer, t.ex. aktivitetsbaserad styrning, livscykelkostnad, målkostnadsanalys, kaizen, business process re-engineering, ekonomistyrning i nätverk, strategisk ekonomistyrning, balanserat styrkort och prestationsmätning.Ekonomistyrning sker i ett socialt sammanhang och bör anpassas till den aktuella situationen och strategin. Detta diskuteras i ljuset av det här introducerade begreppet styrtriangel.Fyra nya kapitel har tillkommit och de behandlar styrning av processer och produkter, internprissättning, uppföljning och kontroll samt standardkostnadsanalys. Linjär programmering har utvecklats och utgör nu ett eget kapitel. Sammantaget har boken fått ett rikare innehåll, men behållit sin hanterbarhet och introducerande karaktär.Sjätte upplagan

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 109 kr